Головна » Події

Де Бог кличе – я щасливий.

             о. Василь Поточняк

 

В обласній бібліотеці для юнацтва відбулася зустріч, присвячена світлій пам’яті о. Василя Поточняка: свіча пам’яті «Апостол трудових мігрантів».

«Горіла свіча пам’яті» полум’ям якої зігрівалися серця учнів 10-Б, 10-І, 10-П, 10-Ф класів та вихователів Івано-Франківського академічного ліцею.

Настали часи у нашій країні, коли батько, матір полишають свої домівки і поспішають у далекі краї у пошуках заробітку та кращої долі. Чи завжди ця подорож є солодкою? Чужа земля, чужа мова, важка робота, сум і біль у серці за родиною, за дітьми… Десь там далеко на чужині емігранти єднаються любов’ю до батьківщини, до рідної мови… смутком, болем сердець… любов’ю до Бога. Таким апостолом, який єднав українців на чужині, у далекій Італії, був отець Василь Поточняк. До нього йшли за порадою і розрадою, за підтримкою і благословенням.

Категорія: Події | Переглядів: 593 | Дата: 13.05.2017

З нагоди 355-річчя від дня заснування міста Івано-Франківська (давній Станиславів), для відвідувачів Івано-Франківського міського центру соціального обслуговування, в обласній бібліотеці для юнацтва проведена краєзнавча панорама «Місто одягнене в славу століть».

За традицією, 7 травня Івано-Франківськ відзначає День міста. В ці дні у далекому 1662 році наше місто отримало Магдебурзьке право, що надавало йому значні привілеї. Місто створювалось і розвивалось як європейське, неоціненний вклад в його розвиток зробили не тільки українці, а й поляки, вірмени, євреї, німці і ще представники багатьох національностей. Незважаючи на те, що обличчя Івано-Франківська (Станиславова) змінювалося зі століття в століття, його історичний центр зберіг дотепер своє давнє планування й забудову. Про його давню велич свідчать унікальні пам’ятки історії та архітектури.

Категорія: Події | Переглядів: 606 | Дата: 11.05.2017

Під час проведення мистецької акції "Національні читання за поетичною творчістю Івана Франка" у рамках II Міжнародного мистецького фестивалю країн Карпатського регіону "Карпатський простір - 2017" в Івано-Франківській обласній бібліотеці для юнацтва відбулися поетичні читання - поетичний вінок Івану Франкові "Не вмре поезія - не згасне сила духу", за участю учасників літературно-драматичного гуртка «Істина» (керівник Людмила Михайлівна Батюженко) Центру дитячої та юнацької творчості.

Категорія: Події | Переглядів: 534 | Дата: 05.05.2017

Однією з найактуальніших проблем сучасності є взаємодія людини з природою. Важливим аспектом у вирішенні проблеми збереження природних ресурсів є освіта людей в області навколишнього середовища, екологічне виховання всього населення, а особливо підростаючого покоління. Не стоїть осторонь цього процесу і Івано-Франківська обласна бібліотека для юнацтва, де щорічно, у квітні, проводиться екологічний тиждень «Молодь і довкілля».

Серед глобальних проблем людства одне з основних місць за своєю значимістю у розвитку цивілізації займають екологічні. На жаль, більшість населення планети не переймається ними, не задумується, що поступово знищуючи флору і фауну, забруднюючи воду, повітря, ґрунти, ми позбавляємо себе життєво необхідних умов існування, тобто знищуємо нашу Землю, а цим – і себе.

Категорія: Події | Переглядів: 762 | Дата: 27.04.2017

В обласній бібліотеці для юнацтва, в рамках діяльності молодіжного клубу знавців права «Де юре», відбулась презентація програми «Доступна іноземна освіта», яку для молоді Івано-Франківська та їх батьків представили: генеральний директор міжнародної консалтингової компанії «NOVAR» Олександр Гавріш та регіональний менеджер Івано-Франківської області Євген Пестов, керівник відділу по роботі з клієнтами Тетяна Кабаль.

Категорія: Події | Переглядів: 639 | Дата: 27.04.2017

Тримай міцніше писанку –

Як щастя вічну мить.

«Христос Воскрес!» - «Воістину!»

І нас животворить!

                                 Т. Майданович

«Благословення сходить із небес: Великдень» - книжкова виставка в обласній бібліотеці для юнацтва знайомить читачів з святом Світлого Христового Воскресіння, традиціями, звичаями: «Пізнай свій обряд"; М. Кириченко «Український народний декоративний розпис»; О. Ворбенець, В. Манько «Великодній кошик. Обряди і страви. Великодні свята»; О. Соломченко «Писанки українських Карпат».

Воскресіння Ісуса Христа – це подія, яка змінила розвиток та життя всього людства. Адже Син Божий своєю смертю та воскресінням надав усім людям надію на вічне життя. Це символ перемоги над гріхами та смертю.

Важливо, щоб для кожного з нас це було не просто ще одне з важливих християнських свят, а насамперед – глибоке розуміння важливості цієї події. «Христос Воскрес! Воістину Воскрес».

Категорія: Події | Переглядів: 735 | Дата: 14.04.2017

В обласній бібліотеці для юнацтва відбулося  засідання молодіжного клубу духовного спілкування «Вервиця»: «Ісус Христос – шлях до спасіння» - Хресна дорога.

Підходить до кінця час Великого посту, час переосмислення свого життя, час віднови… Ми стоїмо на порозі Великодня. Останні дні приготування у часі страсного тижня, приготування своєї душі до зустрічі із Воскреслим Ісусом Христом.

Категорія: Події | Переглядів: 734 | Дата: 13.04.2017

Громадська організація «Вікімедіа Україна» проводить українську частину міжнародного конкурсу «Вікі любить пам’ятки».

Інформація про конкурс за посиланням http://wikilovesmonuments.org.ua/info/

Категорія: Події | Переглядів: 616 | Дата: 06.04.2017

28 березня в обласній бібліотеці для юнацтва завершився Всеукраїнський тиждень юнацької книги. Останній день тижня був присвячений сучасній українській літературі «Нові книги – нового століття» - бібліодайвінг - «занурення» у творчість сучасних письменників.

Пожвавлення літературного процесу в нашій країні сприяло формуванню потужної та цікавої сучасної української літератури, яка може задовільнити читацькі смаки будь-якої аудиторії. Інформацію про цікаві літературні твори читачі шукають по крихтах в Інтернеті. Краще зорієнтуватись у сучасних тенденціях української літератури, познайомитись із найбільш яскравими, але інколи маловідомими авторами – це було метою заходу.

Категорія: Події | Переглядів: 829 | Дата: 30.03.2017

5-7 травня в Івано-Франківську відбудеться Міжнародний мистецький фестиваль країн Карпатського регіону «Carpathian Space».

Категорія: Події | Переглядів: 645 | Дата: 30.03.2017

« 1 2 ... 36 37 38 39 40 ... 77 78 »
П`ятниця, 03.05.2024, 11:59


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz | Нові кінофільми та фільми онлайн