Головна » Події

В школі № 2 відбулося засідання гуртка «Літературне краєзнавство» під керівництвом Гриців Надії Степанівни «Незатьмарена гідність» присвячене 90-річчю  з дня народження художника Опанаса Заливахи.

Перед учнями 6-А класу  з мистецьким бібліоетюдом виступила бібліограф – краєзнавець обласної бібліотеки для юнацтва Бідичак Ярослава Дмитрівна, яка розповіла про життєвий  і творчий шлях художника – дисидента. 

Категорія: Події | Переглядів: 679 | Дата: 11.12.2015

Вже стало традицією проводити семінари Івано-Франківського міського центру зайнятості спільно з обласною бібліотекою для юнацтва.

«Торгівля людьми – це не міф, це реальність».

Щороку тисячі громадян України потерпають від торгівлі людьми. Цей вид злочину за кримінальними прибутками займає третє місце у світі після нелегальної торгівлі зброєю та наркотиками. Щорічний дохід злочинців від торгівлі людьми у всьому світі складає близько 10 – 12 млрд. доларів. Для злочинців – це величезні гроші, для людей – страждання, зруйновані сім’ї, втрачене здоров’я і навіть життя.

 

Категорія: Події | Переглядів: 1273 | Дата: 10.12.2015

5 грудня 1995 року на засіданні Організації Об’єднаних Націй проголошено Міжнародним днем волонтерів. «Любити і допомагати» - девіз всіх тих, хто не може залишатися осторонь, знаючи, що десь поруч є люди, які потребують підтримки та участі. А ще – турботи, самовідданості та доброти. Саме ці почуття, які неможливо виховати інструкціями та законами – притаманні волонтерам.

З цієї нагоди комісія у справах душпастирства охорони здоров’я Івано-Франківської архієпархії УГКЦ провела засідання круглого столу, в якому взяли участь: провідний методист обласної бібліотеки для юнацтва Когут Світлана Василівна, бібліотекарі читальної зали Калинюк Марія Михайлівна та Цісельська Тамара Анатоліївна.

Категорія: Події | Переглядів: 837 | Дата: 09.12.2015

«Мені не байдуже горе пораненої пташки і скривдженої людини, розпач Землі, що задихається від диму електростанцій і хімічних заводів. Я ж бо вірю в казку, я ж бо переконана: добро перемагає зло».

                                                                                                                                        (Дитина)

Категорія: Події | Переглядів: 752 | Дата: 08.12.2015

Всесвітній день боротьби зі СНІДом, який традиційно відзначається 1 грудня, став приводом для всіх нас продемонструвати нашу єдність і спільність намірів подолати ВІЛ-інфекцію в Україні.

Простягнути руку для вітання – цим простим жестом для тих, хто живе з ВІЛ, вимірюється рівень людяності. Острах, уникнення контактів, обмеження спілкування – повсякденні речі, з якими ці люди навчилися якщо не миритися, то співіснувати. У кожного з них – своя історія зараження смертельною інфекцією та історія життя із нею. 

Категорія: Події | Переглядів: 596 | Дата: 02.12.2015

Кожна людина, як і все свідоме людство, живе у трьох вимірах: учора, сьогодні, завтра. Учора – це наша історія. Ми не знали її, а вона бездонна, невичерпна криниця духу, мудрості, перемог і страждань. Кожна держава на історичній мапі завжди визначає подію в своїй історії, як факт найбільшої легітимізації, визнання. В історії кожного народу є моменти великих звершень чи страждань. В цих подіях визначається висота та цінність морального духа.

Голодомор як історичний факт, який пережила Україна. Під час Голодомору за дуже короткий термін Україна втратила понад 10 відсотків свого населення. В світі є кілька народів, які пережили подібне. Таку історичну правду неможливо забути чи викреслити з пам’яті.

Категорія: Події | Переглядів: 712 | Дата: 27.11.2015

В обласній бібліотеці для юнацтва в рамках засідання молодіжного клубу духовного спілкування «Вервиця» відбувся майстер-клас «Герданів барвистий розмай» з Марією Чулак – членом Національної Спілки майстрів народного мистецтва України по бісероплетінню, голова мистецької обласної організації «Роса Карпат», автор унікального етнографічного видання «Бісерні прикраси Карпатського краю», організатор конкурсу молодих дизайнерів одягу з мотивами народного мистецтва (вишивка, ткацтво, бісероплетіння) «Весняні акорди».

Категорія: Події | Переглядів: 1428 | Дата: 26.11.2015

«Дивне це життя! Мені здається,

що наче деякі його фази повторюються…»

( Катря Гриневичева )

          Серед незаслужено забутих імен української літератури XX ст. – ім’я Катрі Гриневичевої… Майже пів століття її твори в радянській Україні не видавали, у літературознавстві їх не досліджували, лише окремі дослідники, небайдужі до історії рідної культури, згадували у своїх працях… 

18 листопада обласна бібліотека для юнацтва спільно з Івано-Франківським відділом Союзу Українок, краєзнавчим музеєм провели святкову академію «Катря Гриневичева – княгиня українського слова», приурочену 140-й річниці від дня народження письменниці.

 

Категорія: Події | Переглядів: 1000 | Дата: 20.11.2015

Історія кожного народу – це сукупність дій, прагнень і сподівань усіх поколінь. У всі часи у всіх народів були особистості, які, якщо не вели народ до омріяної свободи, то хоч представляли його світові. Серед таких історичних постатей України особливе місце належить Насті Лісовській, дочці священика з Рогатина. Вона відома світові як Роксолана, дружина султана Османської імперії Сулеймана ІІ Пишного. Її особистість і життя обплутані таким неймовірним плетивом домислів, а реальних фактів так мало, що часом губишся в здогадках, де ж закінчується правда і починається вигадка.

До 510 річниці від дня народження славетної Роксолани, в обласній бібліотеці для юнацтва, учні 10-Ф класу обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості, здійснили мультимедійний екскурс у минуле «Роксолана, про яку ніхто не знає».

Категорія: Події | Переглядів: 864 | Дата: 16.11.2015

Торгівля людьми – не нове для українського суспільства явище, але зараз вона набула надзвичайного розмаху. За неофіційними даними близько 2 млн. осіб щороку потрапляють у тенета торгівлі людьми та переправляються через державні кордони для підневільної праці. Питання боротьби з даним явищем досить гостро стоїть у суспільстві. Важливими факторами, що сприяють торгівлі людьми, є відсутність достовірної інформації про можливості працевлаштування та незнання своїх прав.

Категорія: Події | Переглядів: 1133 | Дата: 12.11.2015

« 1 2 ... 47 48 49 50 51 ... 77 78 »
Субота, 27.04.2024, 20:49


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz | Нові кінофільми та фільми онлайн