Головна » Архів матеріалів

Талан С.  Оголений нерв: роман / Світлана Талан; передм. О. Хвостової. – Харків: Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2015. – 544с.

Від автора, яка бачила події на Донбасі на власні очі.

Світлана Талан – неодноразовий фіналіст Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова» та володар відзнаки фонду О. Пінчук «АнтиСніД» «За найкращий роман на гостросоціальну тематику» 2012 року за версією журналу «Фокус» авторка визнана одним з найуспішніших українських письменників. Герої її романів – сильні духом особистості, які навіть у найскладніших ситуаціях не зраджують власну совість…

Категорія: Нові надходження | Переглядів: 844 | Дата: 28.11.2015

Кожна людина, як і все свідоме людство, живе у трьох вимірах: учора, сьогодні, завтра. Учора – це наша історія. Ми не знали її, а вона бездонна, невичерпна криниця духу, мудрості, перемог і страждань. Кожна держава на історичній мапі завжди визначає подію в своїй історії, як факт найбільшої легітимізації, визнання. В історії кожного народу є моменти великих звершень чи страждань. В цих подіях визначається висота та цінність морального духа.

Голодомор як історичний факт, який пережила Україна. Під час Голодомору за дуже короткий термін Україна втратила понад 10 відсотків свого населення. В світі є кілька народів, які пережили подібне. Таку історичну правду неможливо забути чи викреслити з пам’яті.

Категорія: Події | Переглядів: 711 | Дата: 27.11.2015

В обласній бібліотеці для юнацтва в рамках засідання молодіжного клубу духовного спілкування «Вервиця» відбувся майстер-клас «Герданів барвистий розмай» з Марією Чулак – членом Національної Спілки майстрів народного мистецтва України по бісероплетінню, голова мистецької обласної організації «Роса Карпат», автор унікального етнографічного видання «Бісерні прикраси Карпатського краю», організатор конкурсу молодих дизайнерів одягу з мотивами народного мистецтва (вишивка, ткацтво, бісероплетіння) «Весняні акорди».

Категорія: Події | Переглядів: 1426 | Дата: 26.11.2015

«Дивне це життя! Мені здається,

що наче деякі його фази повторюються…»

( Катря Гриневичева )

          Серед незаслужено забутих імен української літератури XX ст. – ім’я Катрі Гриневичевої… Майже пів століття її твори в радянській Україні не видавали, у літературознавстві їх не досліджували, лише окремі дослідники, небайдужі до історії рідної культури, згадували у своїх працях… 

18 листопада обласна бібліотека для юнацтва спільно з Івано-Франківським відділом Союзу Українок, краєзнавчим музеєм провели святкову академію «Катря Гриневичева – княгиня українського слова», приурочену 140-й річниці від дня народження письменниці.

 

Категорія: Події | Переглядів: 998 | Дата: 20.11.2015

Історія кожного народу – це сукупність дій, прагнень і сподівань усіх поколінь. У всі часи у всіх народів були особистості, які, якщо не вели народ до омріяної свободи, то хоч представляли його світові. Серед таких історичних постатей України особливе місце належить Насті Лісовській, дочці священика з Рогатина. Вона відома світові як Роксолана, дружина султана Османської імперії Сулеймана ІІ Пишного. Її особистість і життя обплутані таким неймовірним плетивом домислів, а реальних фактів так мало, що часом губишся в здогадках, де ж закінчується правда і починається вигадка.

До 510 річниці від дня народження славетної Роксолани, в обласній бібліотеці для юнацтва, учні 10-Ф класу обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості, здійснили мультимедійний екскурс у минуле «Роксолана, про яку ніхто не знає».

Категорія: Події | Переглядів: 863 | Дата: 16.11.2015

Торгівля людьми – не нове для українського суспільства явище, але зараз вона набула надзвичайного розмаху. За неофіційними даними близько 2 млн. осіб щороку потрапляють у тенета торгівлі людьми та переправляються через державні кордони для підневільної праці. Питання боротьби з даним явищем досить гостро стоїть у суспільстві. Важливими факторами, що сприяють торгівлі людьми, є відсутність достовірної інформації про можливості працевлаштування та незнання своїх прав.

Категорія: Події | Переглядів: 1131 | Дата: 12.11.2015

У демократичному суспільстві громадянам належать певні базові права: свобода слова, право на конфіденційність і релігійна свобода. Проте залишається питання, чи можуть бути права абсолютними і необмеженими? Де існує та межа втручання влади, правоохоронних органів  у приватне життя задля безпеки громади, демократичних принципів суспільства.

Однією з найбільш актуальних тем для розвитку правоосвітньої свідомості молоді є питання соціальної і громадянської відповідальності, внутрішні «кордони свободи». Молодіжний клуб знавців права «Де юре» присвятив правову годину спілкування темі «Чи все в житті стосується тебе?». Вихователь обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості Ірина Купчак розпочала захід з міні – лекції про історію прав людини, роль і місце людської гідності в системі прав людини, механізм захисту прав людини на національному та міжнародному рівні.

Категорія: Події | Переглядів: 888 | Дата: 12.11.2015

Мова – душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб.           (Іван Огієнко)

У 1997 році з ініціативи Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Указом Президента України 9 листопада, яке церква відзначає як день Преподобного Нестора Літописця, проголошено державним святом – Днем української писемності та мови. З нагоди свята в обласній бібліотеці для юнацтва презентовано розгорнуту книжкову виставку: 

«Наша мова – мова вічної землі,

 Наше слово – слово вічного народу».

День писемності – це повернення народові його духовності, історичної пам’яті. Це свято величі українського духу. 

Категорія: Події | Переглядів: 768 | Дата: 06.11.2015

Бібліотечні установи Надвірнянської ЦБС спільно з навчальними закладами, державними та громадськими організаціями відіграють важливу роль у формуванні молодої особистості.

На базі Надвірнянської міської юнацької бібліотеки та бібліотеки – філії селища Ланчин відбувся районний семінар «Роль бібліотеки у системі інтелектуального та духовного збагачення молоді та юнацтва».

Категорія: Події | Переглядів: 601 | Дата: 27.10.2015

Найкращі мої слова – несказані

Найкращі мої слова – ненароджені

Найкращі мої слова – убиті

А тому зайве говорити про чорнило й про перо.

                                                                         М. Батіг

Обласна бібліотека для юнацтва презентувала книгу "Сад білих тіней" поета і журналіста Михайла Батога.

Категорія: Події | Переглядів: 736 | Дата: 23.10.2015

« 1 2 ... 55 56 57 58 59 ... 92 93 »
П`ятниця, 26.04.2024, 09:20


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |