Головна » Події

Коли кожній молодій людині приходить час вибиратись з домашнього комфорту, створеного батьками, вона дуже часто фактично залишається наодинці з середовищем дійсності. Виникає необхідність стати самостійною ланкою цього суспільства. Від активності молоді багато в чому залежить, як розвиватимуться міста, села, вся держава. Молодь може і повинна бути ініціатором змін. А тому молодіжне лідерство повинно розвиватися  і отримувати підтримку як від владних організацій так і в усьому українському суспільстві.Саме про активну та енергійну молодь, що має на меті стати в авангарді економічних та соціальних змін нашого часу, розповідає виставка-міркування «Молоді про молодість», яку презентує в обласній бібліотеці для юнацтва Людмила Ковальчук. На виставці представлені книги світових та українських  психологів: Дж. Лікотт-Гаймс «Як виховати дорослого»; Бруно Ферреро «Час дорослішання»; Дж. Ріці «16  кроків до зрілості»; О. Нестуля «Основи лідерства».

 Цікаві статті про можливості і проблеми, які виникають перед молоддю всього світу: де знайти підтримку в виборі професії «Я б професію знайшов»,  «Стартапи, на старт!»; про сучасне становище молоді в Україні – «Юні, талановиті й скуті», «Молодь проб’ється: народжені вільними» та інші.

Завітайте в читальний зал обласної бібліотеки для юнацтва та ознайомтесь ближче з пропонованими матеріалами.  

Категорія: Події | Переглядів: 676 | Дата: 24.06.2016

      Незалежна держава – це умова повноцінного існування та самореалізації будь-якого народу. XX ст. для українців розпочалося з боротьби за державність, одне з чільних місць у якій належало Євгенові Коновальцю. Постаті, котра пов’язала два періоди українського визвольного руху та забезпечила перехід від Української революції до підпільної боротьби УВО та ОУН, об’єднавши дві генерації борців за волю України.

         З нагоди відзначення 125 – річчя від дня народження видатного українського військового і політичного діяча Євгена Коновальця в обласній бібліотеці для юнацтва розгорнуто книжкову виставку: «Євген Коновалець – воїн і провідник».

Категорія: Події | Переглядів: 957 | Дата: 15.06.2016

    Літо – це прекрасна і дивовижна пора відпочинку, веселощів, нових відкриттів і незабутніх знайомств, духовного збагачення, творчості. Колектив обласної бібліотеки для юнацтва постійно турбується про те, щоб дозвілля молоді було не тільки цікавим і розважальним, але й наповненим пізнавальним змістом. Обласна бібліотека для юнацтва реалізує проект  ” Літній читальний зал”, який проходив під назвою “Бібліотека немає канікул ”, за участі учнів 3 – 5 класів ЗОШ №5 відбувся цикл майстер-класів під керівництвом досвідчених майстринь міського центру дитячої та юнацької творчості.

Категорія: Події | Переглядів: 731 | Дата: 14.06.2016

А в душі моїй осені немає

там все весняні пориви гудуть,

і хоч темінь вже в срібло вращаєсь,

а в душі творчі джерела все б'ють.

Ольга Дучимінська

        В обласній бібліотеці для юнацтва, голова Івано-Франківської обласної організації НСПУ, літературознавець і критик Євген Баран та український письменник, краєзнавець Василь Бабій презентували книгу Ольги Дучимінської "Вибрані твори" - книга є третім виданням із серії  "Бібліотека Галицька".

Категорія: Події | Переглядів: 771 | Дата: 09.06.2016

Продовжує успішно діяти спільний проект обласної бібліотеки для юнацтва та Школи комп’ютерної майстерності. У 2016 році, в рамках проекту, вихованцями школи створено нове видання Чи все ми знаємо про комп’ютер? Щоб навчити учнів свідомо і творчо підходити до інформаційного простору, учасниками Школи комп’ютерної майстерності для  обласної бібліотеки для юнацтва презентували книгу «Дитячий комп’ютерний довідник», який стане порадником, а також допоможе покращити знання ПК, з програмним забезпечення, розповість цікаві історії і факти про комп’ютер та глобальну мережу Інтернет. У довідник увійшли саме ті питання, на які чекали відповіді діти віком від 9 до 15 років, серед яких було проведене анкетування учнями комп’ютерної школи.

      Інформаційною основою для створення комп’ютерного довідника стали, як Інтернет-джерела так і книжковий фонд, спеціалізовані періодичні видання обласної бібліотеки для юнацтва.

   Даний довідник стане цікавим і корисним для всіх користувачів бібліотеки, які цікавляться знаннями ПК.

Категорія: Події | Переглядів: 758 | Дата: 31.05.2016

          Любов до слова, а саме таке значення в перекладі з давньо-грецької означає поняття філології, стало потужним фундаментом для багатьох випускників та викладачів філологічних факультетів. Своє професійне свято  - День філолога вони відзначають 25-го травня і об’єднує у себе тих, хто поєднав свою освіту і професійну діяльність з філологією: лінгвісти, літературознавці, вчителі, викладачі, бібліотекарі та перекладачі.

         У форматі святкування Року англійської мови та Дня Європи, обласна бібліотека для юнацтва та студенти першого курсу Інституту філології Прикарпатського Національного університету ім. В. Стефаника провели екскурс в історію українського перекладу «Хай слово мовлено інакше – та суть в нім наша зостається». 

Категорія: Події | Переглядів: 839 | Дата: 27.05.2016

З нагоди 55-річчя від дня народження відомого українського критика, літературознавця, есеїста, перекладача, вченого, доцента кафедри української літератури Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, голови Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України, лауреата багатьох літературних премій Євгена Михайловича Барана в обласній бібліотеці для юнацтва представлено розгорнуту бібліотечну виставку «Ювілейна сильвета Євгена Барана».

Категорія: Події | Переглядів: 747 | Дата: 23.05.2016

З нагоди відзначення 160-ї річниці від дня народження Івана Франка, Івано-Франківська обласна бібліотека для юнацтва взяла участь у web-портації поетичного слова «Акорди поезії українського Каменяра». Ініціатором та організатором заходу стала Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва.

В рамках заходу відбулось он-лайн спілкування молоді з різних областей України – Кіровоградської, Івано-Франківської, Донецької, Львівської та інших. Учасники web-портації декламували вірші Івана Франка, як українською так і іноземними мовами (російська, англійська, польська), співали пісні на слова Каменяра, читали власні твори про видатного поета, презентувати художні роботи, відеороботи та театральні постановки за творами Франка.

Категорія: Події | Переглядів: 691 | Дата: 22.05.2016

   Письменники світового значення завжди стояли на висоті культури свого часу. Це в повній мірі стосується величної постаті Івана Яковича Франка. Франко увійшов в історію української та світової літератури, не тільки як видатний письменник, поет, прозаїк і драматург, а й як учений-публіцист, літературний критик, перекладач і видавець, як організатор передового літературного руху на Україні кінця XIX — початку XX ст. Він став прикладом та духовним вчителем для цілого покоління української молоді, що з іменем Франка та Шевченка на  устах жила, творила, боролась та вмирала за незалежну  Україну.

 

         

Категорія: Події | Переглядів: 865 | Дата: 20.05.2016

15 травня –Всесвітній день родини (Міжнародний день сім’ї). Сім’я була і залишається берегинею людських цінностей, культури, чинником стабільності і розвитку. Саме в родині, де панує любов і взаємоповага, справедливість й людяність – діти зростають щасливими, духовно багатими особистостями.

Обласна бібліотека для юнацтва до Міжнародного дня сім’ї презентувала книжкову виставку «Сім’я – ключ до щастя» - представлені книги та статті із періодичних видань, які допоможуть заглибитись у витоки родинного виховання у національних традиціях, звичаях і обрядах, духовному світосприйняті, національному мислені. Виставку складають книги з народознавства: «Українська родина»; «Дитина у звичаях і віруваннях українського народу»; «Етнопедагогіка – національна система виховання дітей» а також: «Планування сім’ї»; «Психологія сім’ї»; «Соціологія сім’ї»; «Мистецтво взаєморозуміння»; «Слова любові, до тебе, мамо»; «Люблю тебе, тату»; «Що треба знати для створення сім’ї».

Для кожного з нас сім’я має бути джерелом любові, вірності, поваги, турботи і захисту – тією базою і основою без якої не може існувати людина.

Категорія: Події | Переглядів: 1249 | Дата: 16.05.2016

« 1 2 ... 42 43 44 45 46 ... 77 78 »
П`ятниця, 26.04.2024, 13:34


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz | Нові кінофільми та фільми онлайн