Головна » Події

Обласна бібліотека для юнацтва, для учнів 8 класу природо-математичного ліцею провела день цікавої інформації «На хвилях інформаційної повені». Завідуюча інформаційно-бібліографічним відділом обласної бібліотеки для юнацтва Оксана Шинкаренко, презентувала присутнім виставку-бібліодайвінг «Поринь у світ молодіжних періодичних видань».

Основна мета виставки – популяризація періодичних видань, які передплачує наша бібліотека, надання інформаційної допомоги користувачам у задоволенні їхніх потреб через газети та журнали, формування художнього смаку і культури читання. 

Категорія: Події | Переглядів: 686 | Дата: 04.04.2016

Художня література один із засобів творчості людини. Ознайомити читача з своїм внутрішнім світом: мріями, планами, проблемами. Відкриваючи книгу, читач  ніби готується до наступної пригоди, подорожі, вона може сподобатись чи ні, залишити приємні спогади чи неспокій, але дуже рідко – байдужість.

Обласна бібліотека для юнацтва запросила на зустріч із школярами спеціалізованої школи № 5 цікаву, неординарну людину – Богдана Ославського. Молодий письменник, журналіст, поет, мандрівник презентував свою книгу про мандри «Льонтом. Дороги і люди», що вийшла минулого року у видавництві Diskursus. 

Категорія: Події | Переглядів: 611 | Дата: 29.03.2016

В обласній бібліотеці для юнацтва, в рамках Всеукраїнського тижня юнацької книги, відбувся бібліотечний квест «Читаючи, зростай!». Учасниками квесту стали учні 8-І класу обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості.

Квест – це розважальна і інтелектуально-командна гра, під час якої команди змагаються одина з одною за перемогу. Це гра – випробування учасників на ерудованість, начитаність та уміння змагатися у команді!

На початку квесту, за допомогою кольорових цукерок, учасники поділились на 3 команди – червоні, зелені та жовті. Команди обрали собі старших груп – капітанів. 

Категорія: Події | Переглядів: 1990 | Дата: 29.03.2016

Обласна бібліотека для юнацтва провела соціологічний моніторинг «Краща книга року в молоді Прикарпаття – 2015р.». У номінації «Краща книга автора-краянина»  перемогла книга Ольги Деркачової  «Коли прокинешся». Цей роман отримав спеціальну відзнаку за найкращий твір про кохання в номінації «Роман». Саме тому Ольга Деркачова була запрошена на літературний вернісаж «Коронація слова – нова хвиля української літератури», який відбувся у обласній бібліотеці для юнацтва, в рамках проведення Всеукраїнського тижня юнацької книги. У розповіді письменниця відкрила секрети творчості та поділилася своїми літературними планами. Автор презентувала нову збірку новел «Трикотажні метелики», в  якій є кохання, самотність, відчай, радість і багато янголів, що традиційно для автора.

Категорія: Події | Переглядів: 768 | Дата: 28.03.2016

В рамках Всеукраїнського тижня юнацької книги, користувачі обласної бібліотеки для юнацтва відкрили для себе ще одне талановите ім’я – Василь Півторак-Кнігніцький та книгу автора «Повернення ведичної картини». Це перший крок автора в літературу.

         Книга в першу чергу адресована шанувальникам пригодницької літератури. «То класичний містичний детектив, з гострими кутами і несподіваними поворотами подій. Головний герой шукає правди, ховається від закону, переслідує, а тоді втікає від переслідування. Вірить у долю, у перевтілення, переносить на собі експерименти над душею і тілом. Він впізнає у знайомих людях чужі обличчя, пізнає в собі іншого, здатного протистояти гріху та спокусі, здатного протистояти Смерті».

Ольга Бреславська-Бойчук.

Категорія: Події | Переглядів: 880 | Дата: 25.03.2016

         В рамках Всеукраїнського тижня юнацької книги, обласна бібліотека для юнацтва підготувала  цілий тиждень цікавих зустрічей, презентацій та відкриттів. І розпочали тиждень літературних заходів презентацією поетичної збірки «Нас. Троє», яка відбулась в Міжнародний день поезії. До бібліотеки завітали молоді поетеси з Калуша Олена Бараненко та Ірина Червінська. Гостями зустрічі стали й інші відомі особистості – письменник Степан Процюк, поет і журналіст Олександр Букатюк та журналіст, поет і видавець Василь Карпюк. Літератори зустрілись з ученицями 11 класу обласного ліцею для обдарованих дітей із сільської місцевості, що цікавляться сучасною українською літературою та самі роблять перші спроби в поезії та журналістиці. Авторки збірки відкрито спілкувалися на найрізноманітніші теми, читали свої вірші та віртуально познайомили з своїм партнером по створенню збірки Остапом Микитюком. Розповіли про історію виникнення ідеї збірки та про досвід публічних читань в багатьох містах України: Львові, Києві, Ужгороді, Чернівцях і Харкові.

Категорія: Події | Переглядів: 855 | Дата: 25.03.2016

Обласна бібліотека для юнацтва продовжує свою співпрацю з міським центром зайнятості. В бібліотеці відбувся тренінг «Виїзд за кордон. Можливі наслідки». У тренінгу взяли участь молоді люди, які тимчасово втратили роботу і розглядають один із варіантів пошуку роботи – виїзд за кордон. Про ризики, які очікують їх під час пошуку роботи за кордоном і в Україні ознайомила представник центру зайнятості Інна Клімова. Учасники тренінгу розіграли декілька складних життєвих ситуацій, які штовхають українців до тенет работоргівців.

Під час однієї з вправ тренінгу «Методи та засоби вербування» бібліотекар читального залу Людмила Ковальчук проаналізувала декілька Інтернет – оголошень стосовно запрошення на роботу за кордоном.

Категорія: Події | Переглядів: 643 | Дата: 18.03.2016

Знов назбираю скриню – та й пороздаю добро.

Най люди вбирають у нього свою душу…

                                                                    М. Вайно

З нагоди 60-річчя від дня народження української поетеси,  прозаїка, кінодраматурга, члена Національної спілки письменників України, відповідального секретаря Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України, члена Національної спілки кінематографістів України Марії Едуардівни Вайно в обласній бібліотеці для юнацтва представлено розгорнуту бібліотечну виставку «Словесна таїна Марії Вайно».

Категорія: Події | Переглядів: 838 | Дата: 12.03.2016

В обласній бібліотеці для юнацтва відбувся інформаційний семінар для осіб з особливими потребами, які знаходяться на обліку в Івано-Франківському міському Центрі зайнятості населення.

На семінарі виступили: представник Івано-Франківського центру з надання безкоштовної допомоги Красніков Тарас, який ознайомив присутніх з структурою центру, послугами, що надаються громадянам, безкоштовна правова допомога, навів приклади, статистику правової допомоги, проінформував учасників про організації та установи міста з якими співпрацює центр.

Категорія: Події | Переглядів: 558 | Дата: 10.03.2016

Для багатьох українців, і не тільки українців, Шевченко означає так багато, що сама собою створюється ілюзія, ніби ми все про нього знаємо, все в нього розуміємо, і він завжди з нами, в нас. Та це лише ілюзія. Шевченко,  як явище велике й вічне – невичерпний і нескінченний.

Цього року минає 202 роки від дня народження і 155 років з дня смерті Т.Г. Шевченка, українського мислителя, поета, художника, просвітителя, громадського діяча.

Щоб вшанувати пам’ять великого Кобзаря обласна бібліотека для юнацтва підготувала книжкову виставку–екскурс «Струни Кобзаревого серця». Завідувачка інформаційно-бібліографічним відділом Оксана Шинкаренко зробила екскурс в історію української культури, ознайомила з творчістю Шевченка – художника учнів 8-Б класу ЗОШ № 21. Живописна спадщина Т. Шевченка налічує 1200 робіт (олійних картин, акварелей, сепій, офортів,  малюнків).

Категорія: Події | Переглядів: 798 | Дата: 04.03.2016

« 1 2 ... 44 45 46 47 48 ... 77 78 »
Субота, 27.04.2024, 22:48


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz | Нові кінофільми та фільми онлайн