Головна » Події

В залі обласної бібліотеки для юнацтва відбувся тренінг-навчання  “Хвилина внутрішнього миру».

         Учасники тренінгу навчалися пробуджувати внутрішню енергію, яка піднімає самооцінку та допомагає виразити себе таким чином, щоб створити моральний рівень своєї сутності.

         Представник громадської організації «Жіночий центр Януа Віте» Шукшина Ілона Ігорівна спільно із членами клубу «Душевна розмова» (керівник Ірина Тарновецька-Мороз» ознайомила, як правильно приймати рішення, невимушено спілкуватися, пропонувала вправи щодо наповнення буденності динамікою та задоволенням від життя.

         Зустріч допомогла учасникам тренінгу сформулювати для себе життєві пріоритети та цілі, сприяла максимально реалізувати закладений у кожному із нас потенціал.

Категорія: Події | Переглядів: 673 | Дата: 27.09.2016

ГО «Вікімедіа України» проводить фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки».

Більше про конкурс Ви можете прочитати на сайті конкурсу: http://wikilovesmonuments.org.ua/.

Категорія: Події | Переглядів: 620 | Дата: 20.09.2016

     В обласній бібліотеці для юнацтва відбулася презентація Івано-Франківського відділення Міжнародної Академії літератури і журналістики (МАЛіЖ).

         Громадська організація «Мала Академія літератури і журналістики», вже 13-ий рік успішно діє і розвивається на теренах України. Відділення «МАЛіЖ» відкрито у Львові, Києві, Мостиськах, Польщі, США, Франції, Росії, АР Крим, Рівне, Луцьку, Ужгороді, Полтаві, Володимир-Волинську, Мукачеві, Хусті, Іршаві, Виноградові, у м. Коломиї та с. Уторопи, що на Івано-Франківщині…

         Організатор презентації РЕМА-Рада Ерудованих Молодих Аристократів, голова Катерина Мельничук,  залучають дітей шкільного віку, юнаків, молодь, сприяють творчій діяльності юних літераторів та журналістів, особливо із числа сиріт, малозабезпечених багатодітних сімей.

Категорія: Події | Переглядів: 767 | Дата: 19.09.2016

         В обласну бібліотеку для юнацтва, з нагоди Дня українського кіно, запросили учнів школи № 12 на відео-колаж від Мирослава Бойчука «Чарівник екрану – чарівник слова», цікава та творча людина, член  творчої групи Івано-Франківського осередку Національної Спілки Кінематографістів України.

         Мирослав Бойчук – український  режисер, поет-пісняр, автор документальних фільмів, фотохудожник, тележурналіст, засновник громадського Інтернет-телебачення Прикарпаття, організатор шоу, ді-джей, колекціонер. 

Категорія: Події | Переглядів: 679 | Дата: 09.09.2016

 Одним з найбільш  значимих днів в історії кожної держави є День Незалежності, день – коли національні, духовні та політичні прагнення народу викрастилізовуються в матеріальну форму, яка отримує визнання світової спільноти і право на власний шлях. 24 серпня  Україна святкує свою незалежність і дорога до неї була довгою і тяжкою. Були непрості, буремні роки, насичені різноманітними політичними подіями.  Це те, чим пишаємося, і те, що нація воліла б забути. Перемоги, які були, і поразки, які ще не спокутували.

               

Категорія: Події | Переглядів: 830 | Дата: 02.09.2016

25 серпня  в обласній бібліотеці для юнацтва відбулась секція шкільних бібліотекарів Івано-Франківська, в рамках проведення напередодні початку нового навчального року департаментом освіти та науки  Івано-Франківської міської ради серпневих педагогічних студій  для вчителів шкіл міста. Уляна Чупрунова, методист ІМЦ, виступила щодо методичних  рекомендацій в організації роботи шкільних бібліотек на новий 2016-2017 навчальний рік. Початком роботи студії стала  зустріч з Олесею Франко – поетеса та громадська діячка презентувала свої літературні збірки, читала патріотично-філософську поезію, розказувала про родину Онуфрія та Омеляна Франків, своє рідне село Підгірки,  відкриття оселі-музею родини Франків та цікаві матеріали в його фондах.

Категорія: Події | Переглядів: 680 | Дата: 29.08.2016

«Не ридать, а добувати,

Хоч синам, як не собі,

Кращу долю в боротьбі».

                                          І. Франко

Вибрані твори: В 3-х т. Т. 1: Поезії, поеми. 2-е вид., доп. / Ред. Колегія Скотний В. та інші; упор. Шалата М. – Дрогобич: Коло, 2005. – 824 с.

         До першого тому вибраних творів Івана Франка увійшли основні оригінальні поезії письменника - серед них і ті, що в режимний час не друкувалися, - а також три його найпопулярніші поеми. Твори, як правило, подаються за першодруками або за останньою прижиттєвою авторською публікацією із максимальним дотриманням мови поета.

 

Вибрані твори: В 3-х т. Т. 2: Проза, драматургія. 2-е вид., доп. / Ред. Колегія Скотний В. та інші; упор. Гузар З. – Дрогобич: Коло, 2005. – 712 с.

         До другому тому вибраних творів Івана Франка у трьох томах увійшли кращі оповідання письменника, роман "Перехресні стежки", драма "Украдене щастя".

 

 Вибрані твори: В 3-х т. Т. 3: Літературознавство, публіцистика. 2-е вид., доп. / Ред. Колегія Скотний В. та інші; упор. Баган О. – Дрогобич: Коло, 2005. – 690 с.

         У третьому томі вибраних творів Івана Франка у трьох томах зібрано його літературознавчі, публіцистичні та політологічні праці. Вперше в українській видавничій практиці твори письменника і вченого друкуються без купюр.

 Ідейний провідник української нації / Укладач Гах Й.М. – Івано-Франківськ, 2016. – 356 с.

         Книга підготовлена колективом авторів за участю ректорів, професорсько-викладацького складу вищих навчальних закладів Івано-Франківська, Києва, Львова, Чернівців, Дрогобича, керівників культурно-освітніх закладів та творчих спілок Прикарпаття та розрахована на широке коло читачів – всіх тих, кому дороге і рідне Франкове слово.

«У важкі часи безправ’я і темряви він був для Західної України і університетом, і енциклопедією, і академією наук, і народним, не затвердженим ніякою монаршою ласкою міністром культури та освіти…»

                                                                                                                              П. Тичина

А 85 – Арсенич П. Іван Франко і Прикарпаття. – Івано-Франківськ: Нова Зоря, 2006. – 352 С.

         У книзі на основі архівних, літературних і музейних джерел, газетно-журнальних повідомлень, публікацій І. Білинкевича, В. Полєка та інших дослідників розповідається про одного з найвизначніших духовних провідників України, письменника, вченого, публіциста,  громадсько-політичного діяча Івана Франка та про його перебування в містах і селах Івано-Франківської області.

         В окремому розділі подаються відомості про братів, дітей, онуків Івана Франка, про його сучасників, уродженців та жителів Прикарпаття, з якими особисто спілкувався та листувався великий Каменяр.

         Книга ілюстрована багатьма фотографіями, переважно зі збірки автора книги.

 

Горак. Р.Д. Тричі мені являлася любов. Повість-есе. – Львів: Центр Європи, 2006. – 156 с.

         Всього один вірш із третього жмутку безсмертного «Зів’ялого листя» та один лист Івана Франка до свого молодшого товариша Агатангела Кримського взяв Роман Горак за основу для створення своєї повісті-есе «Тричі мені являлася любов», щоб розповісти про ті сторінки в житті письменника, які завжди закривала за бронзовіла постать вічного революціонера, та які завжди залишались поза увагою дослідників.

         Видання, вперше щедро проілюстроване фотоматеріалами, запрошує кожного заглянути у лабораторію духа письменника.

 

Категорія: Події | Переглядів: 897 | Дата: 17.08.2016

З 2014 року 30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН з метою підвищення інформованості громадськості про цю глобальну проблему і привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохочення людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину.

   Проблема торгівлі людьми залишається болісною і для України. Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють цьому явищу. Прагнучи кращої долі, люди їдуть за кордон шукати добру роботу. Спритні ділки щороку використовують сотні таких шукачів. Кожен сам повинен бути уважним і обережним, але щоб допомогти людям що мають на меті в пошуках роботи покинути Україну Івано-Франківський міський центр зайнятості населення та обласна бібліотека для юнацтва вже проводять спільні заходи з застереження ситуацій торгівлі людьми.

 

Категорія: Події | Переглядів: 813 | Дата: 02.08.2016

7 липня християнська церква святкує Різдво Іоана Хрестителя – останнього зі старозавітних пророків і першого з Христових апостолів. Його життя стало безперервним ланцюгом героїзму, жертви й покути. Пройшовши випробування у пустелі, він проголосив світові про близькість Божого царства і появу месії, він хрестив Ісуса в Йордані, не боявся картати фарисеїв та царський дім за гріхи й поклав голову за Христа. Це християнське свято збіглося зі святом Купала, яке відзначали у дохристиянські часи.

         З нагоди свята Івана Купала в обласній бібліотеці для юнацтва презентовано книжкову виставку «Купальська ніч – чарівниця».

         Це дивовижне свято приходить до нас в середині літа, коли сонце стоїть високо – високо в небі, щедрим промінням купає землю, і від його лагідного тепла, щирої животворної сили дерева, квіти і трави буяють розкішною зеленню. Це особливий час, сповнений містики й жартівливих вірувань водночас.

Категорія: Події | Переглядів: 983 | Дата: 06.07.2016

28 червня в Україні відзначають велике державне свято – День Конституції України. У 1996 році цього дня на черговому засіданні Верховної Ради був ухвалений найголовніший закон країни – Конституція суверенної української держави.

Категорія: Події | Переглядів: 697 | Дата: 26.06.2016

« 1 2 ... 41 42 43 44 45 ... 77 78 »
П`ятниця, 26.04.2024, 16:05


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz | Нові кінофільми та фільми онлайн