Головна » Події » Бібліодайджест «Бібліотека – толерантність на шляху до миру і злагоди».
19.11.2021
Бібліодайджест «Бібліотека – толерантність на шляху до миру і злагоди».

Проблема неприйняття інших -  є однією з найгостріших проблем сьогодення. Толерантність дозволить сучасному багатомільярдному населенню нашої планети спільно будувати мирне майбутнє не боячись глобалізаційних, мультикультурних процесів сучасності. Толерантність означає повагу, сприйняття та розуміння багатого різноманіття культур нашого світу.

На запрошення бібліотекарки Марії Хміль до Івано-Франківського академічного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради завітала  бібліотекарка обласної бібліотеки для юнацтва Людмила Ковальчук. Вона взяла участь у бібліодайджесті «Бібліотека – толерантність на шляху до миру і злагоди», який відбувся у ліцеї, в рамках проведення тижня толерантності. Учасниками он-лайн зустрічі стали ліцеїсти 10-Ф класу, які познайомились з добіркою художніх книг присвячених темі нетолерантності, негуманній поведінці, проявам булінгу в різних ситуаціях буденного життя підлітків та дорослих, про які розповіла їм Людмила Ковальчук. Герої цих історій оптимісти, вони не здаються перед соціальними викликами – шукають друзів, закохуються, доводять батькам та вчителям свою точку зору, стають цікавими особистостями. Пропонуючи книги про однолітків, які долають внутрішні страхи та зовнішній негатив борються за право на гідність та повагу, ми показуємо вразливість кожного з нас у певних ситуаціях, ведемо мову про співчуття та співпереживання не просто на словах, а й в конкретних вчинках, справах. Сподіваємось, що потрапивши в руки юного читача ці книги відгукнуться в їх серцях і допоможуть молоді краще зрозуміти світ та самого себе й уникнути негативного ставлення до інакшостей. Формуванню толерантності сприяють знання, відкритість, ниспілкування та свобода думки, совісті і переконань.

Дякуємо за співпрацю, організацію та сприяння у проведенні он-лайн зустрічі вихователь ниці ліцею Орисі Ярославівні Візнюк та класній керівничці Галині Григорівні Яницькій.
 

Категорія: Події | Переглядів: 147 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Субота, 27.04.2024, 03:52


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |