Головна » Події » Бібліокруїз «Пізнаємо в подорожах рідний край»
27.09.2023
Бібліокруїз «Пізнаємо в подорожах рідний край»

Україна – держава з багатовіковою історією та культурою. У кожному регіоні є свої визначні пам'ятки – перлини української землі. Це справжній скарб, наша гордість і надбання. До наших днів збереглися середньовічні фортеці, палаци та садиби, стародавні монастирі та храми, багато інших унікальних архітектурних витворів мистецтва, що навіки прославили своїх майстрів. Українська земля славиться природною красою – горами і лісами, озерами, водоспадами, печерами та мальовничими пейзажами. З усіх куточків земної кулі приїжджають сюди туристи, щоб побачити наші безцінні скарби.

До Всесвітнього дня туризму, провідним бібліотекарем Івано-Франківської обласної бібліотеки для юнацтва Валентиною Мельник  проведено бібліокруїз «Пізнаємо в подорожах рідний край» для учнів 9-го класу Івано-Франківського обласного спортивного ліцею Івано-Франківської обласної ради (класний керівник Курган Леся, вихователь Мулик Віра)

Бібліотекар ліцею Марія Хміль розповіла учням про Всесвітній день туризму, який щорічно відзначають 27 вересня, про походження свята та його особливості.

Ліцеїсти мали можливість познайомитись з багатою архітектурною спадщиною України – фортецями, замками, палацами, розкішними резиденціями володарів і аристократів минулого, зокрема найкіногінічнішими Кам’янець-Подільською та Хотинською фортецями, могутнім Мукачівським замком «Паланок», містичним Підгорецьким замком та казковим палацом графів Шенборнів. Також дізнались про природні рекорди й дивовижі України: які гірські вершини найвищі, де знаходяться найвисокогірніше озеро та найвищий гірський водоспад України, географічний центр Європи та справжній грязевий вулкан.

До переліку головних «зупинок» бібліокруїзу також увійшли не тільки місця з великим туристичним потенціалом, а й ті, що лише починають набувати популярності:

- загадкові піраміди-усипальниці на Полтавщині;

- справжня «українська Венеція» – місто Вилкове Одеської області – унікальне місто на воді у дельті Дунаю, що утворене з безліч рукотворних острівців, намитих із мулу, обгородженого зрубаним очеретом;

- природне диво України, друга найбільша пустеля Європи – Олешківські піски. Пустеля займає величезну площу на схід від Херсона. Яскраве нещадне сонце, безкрайні бархани, іскристий, дивовижний, сипучий, але неживий пісок, жовті горби скрізь, куди не кинь оком і навіть справжній оазис – ось, що чекає гостя унікальної пустелі;

- рожеві озера Херсонщини, що вражають пейзажами та оздоровчими властивостями.

Деякі з цих місць, на жаль, сьогодні перебувають під окупацією російських загарбників або не працюють через воєнний стан. Але ми віримо, що вже дуже скоро ми всі зможемо милуватися островом Джарилгач, відвідувати цілюще Лемурійське озеро, зустрічати заходи сонця в Олешківських пісках та загадувати бажання на Станіславському гранд-каньйоні.

Україна сповнена своїми дивами. Тож подорожуймо по своїй землі, відкриваючи для себе багато нового та цікавого.

Категорія: Події | Переглядів: 43 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Четвер, 02.05.2024, 05:11


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Вересень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |