Головна » » Бібліомеседж ”Книжки на один ковток”
02.06.2020
Бібліомеседж ”Книжки на один ковток”

                         Не читай пости – читай книжки.

    Чому ми так швидко звикли до невеликих повідомлень в твітері, перекличці в вайбері та блискавичних пояснень до вдалих фото в інстаграмі?

     Я впевнена, що деякі з вас, зависають там годинамиJ

Щоб написати коротку влучну фразу, яка все розкаже про ваші почуття і емоції, пояснить іншим про важливість події чи ситуації -  треба докласти чимало зусиль.

Але зараз ми пропонуємо вам спробувати свою читацьку суперсилу у книгах-блискавках, вони хоч і мають в своїх палітурках всього до 150 сторінок, але ні в чому не поступаються своїм колегам книгам-товстунам.

Вони - цікаві, вони – захоплюючі, вони – швидкі.

І ви точно не стомитесь від читання!!!

 

Деркачова О.

Переписник пані Мулярової  / Ольга Деркачова, Ірина Фіщук. – Брустурів : Дискурсус, 2019. – 96 с.

Станиславів, Станіслав, Івано-Франківськ… Три імені одного міста, між якими не лише роки та десятиліття, а й долі людей. Ця книга про одну мешканку Івано-Франківська з тих часів, коли він ще не був містом Франковим, про яскраву та неповторну Стефанію Мулярову. І не тільки про неї. У цій книзі є пристрасті, дуелі, упирі, втечі, таємні побачення та смаколики. Це смачні оповідання про те, яким було місто чи могло бути, якби… Про місто, яке, здається, ще пам’ятає кроки Стефанії та аромат її запашної випічки.

 

Рижко О.

Король ДаркНету : повість-детектив / Олена Рижко. – К. : Академія, 2018. – 128 с.

У цій повісті є кримінальна інтрига, загадковий сюжет, незвичні персонажі й несподіваний фінал. Усе - як у детективі. А любов із присмаком небезпек - як у психологічній повісті.

 

 

Смаль Ю.

Як я була ботом / Юлія Смаль. – К.: Видавничий дім «КОМОРА», 2019. – 152 с.

 

Авторка, якій довелося побувати ботом, розповідає про свій досвід та про те, як влаштовані наші інтернет-хащі. Вона ділиться міркуваннями про вірусну рекламу та природу холіварів, про інтернет-шахраїв та різницю між ботами, тролями і хейтерами, про інформаційну гігієну та збереження здорового глузду в умовах суцільного інформаційного шуму. І, врешті, про те, як соцмережеві паразити впливають на наші реалії.

 

Сунь-Цзи. 

Мистецтво Війни / Сунь- Цзи ; пер. з англ.: Ганна Литвиненко. — Х. : КСД, 2016. — 128 с. : іл

Кожен у житті неминуче має "воювати": звільняти собі місце під сонцем, долати власні страхи, сперечатися з начальством, боротися з конкурентами й суперниками. Найчастіше від того, чи здобудемо ми перемогу, залежить не тільки добробут, але й життя. Перед вами один з найвідоміших трактатів всіх часів про війну й тактику військових дій, який є путівником для багатьох відомих воєначальників і політиків. Поради стародавнього полководця не втратили своєї актуальності й сьогодні, тому що вчать нас приймати рішення й домагатися обраних цілей. Ця книга навчить вас перемагати незалежно від того, у чому саме ви хочете досягти успіху — у бізнесі, спорті або політиці!

 

Гавел В.

Промови та есеї /  Вацлав Гавел ; пер. з чеської Т. Окопної, Є. і О. Перебийніс, Р. Мокрика. – К.: Комора, 2016. – 144 с.

 

П’ять блискучих текстів Вацлава Гавела, одного з найяскравіших інтелектуалів двадцятого століття, дисидента, політичного діяча, першого президента Чеської Республіки. У його баченні політика — не технології й маніпуляції, а постійна боротьба за ідеали й цінності, незламна віра в людину та в силу європейської культури. Вацлав Гавел нагадує про важливість історії, свободи, сумління, особистої відповідальності та спільних дій, і хоча тексти написано про інший час та про інше суспільство, українцям буде напрочуд легко впізнати в них проблеми, які ще не вповні здолали ми самі.

 

Нойвілль А.

Нічна: роман-фентезі / Альона Нойвілль. – К. : Академія, 2018. – 144 с.

 

Вийти заміж за нелюба - півбіди. Викрити своє єство перед розлюченим натовпом - ото вже біда велика. Якби не прикрий випадок з перукою, довіку приховувала б це. Ейна, котру вважали звичайною дівчиною, виявилася зовсім іншою. Вона - нічна. Марра. Може біду накликати, а може, домовившись із силами ночі, й удачу принести. Їй складно бути в злагоді із звиклим до самотності серцем. А тут ще необхідно рятувати себе й життя брата, спираючись на допомогу ворога усіх нічних - ловця Елверда. А в нього свої таємниці, звички і плани. Обоє ходили стежками долі, не відаючи, що їм призначено зустрітися, що на них чекає велика місія. А її переслідує тривожна загадка: Елверд допоможе чи погубить її? Дорога веде їх через неймовірні випробування, де кожен по-своєму прагне свободи й любові. Вони ризикують заради надії.

 

Фабяновська-Міцик З.

Банзай. Японія для допитливих  / Зофія Фабяновська-Міцик ; пер. з пол.. Божена Антоняк; худ. Йоанна Грохоцька. – Л. : Урбіно, 2019. – 164 с. : іл. (Сер. «Для допитливих»)

 

Чому Японію називають Країною Квітучої Вишні? Що означає червоне коло на японському прапорі? Чи «дай дзьо-о-обу» точно означає, що вас хочуть поцілувати? Звідки взялася Хелло Кітті? Чому в Японії квартирні злодії скидають взуття, перш ніж обікрасти помешкання?
Ця книжка – це справжня мандрівка Японією. У ній ви прочитаєте про японські ієрогліфи та мову, про те, як їдять на матах, як відбувається чайна церемонія, про кімоно, орігамі, бойові мистецтва, аніме та комікси, – і ще про багато інших, відомих і не дуже японських дивовиж.

Переглядів: 361 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
П`ятниця, 19.04.2024, 03:30


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |