Головна » Події » Бібліотечна виставка «Творчі береги й духовні обереги В. Качкана».
12.08.2015
Бібліотечна виставка «Творчі береги й духовні обереги В. Качкана».

З нагоди 75 річчя від дня народження письменника, поета, фольклориста, історика, теоретика української літератури та етнокультури, пресознавця, педагога, академіка Володимира Качкана в обласній бібліотеці для юнацтва представлено розгорнуту бібліотечну виставку «Творчі береги й духовні обереги В. Качкана».

Володимир Качкан – автор більше 80 книжкових видань поетичних, прозових, художніх і художньої документалістики, монографій, більше двох тисяч публікацій у художньо-газетній періодиці в Україні та інших країнах.

Коло наукових інтересів В.А. Качкана – історія і теорія української літератури; фольклористика; історичне й літературне краєзнавство; культурологія; пресологія. Він один з утверджувачів в українознавстві напряму персоналізації галузей наук.

Володимир Атаназійович не одне десятиліття відкриває народові визначні постаті з найрізноманітніших сфер життєдіяльності світового українства.

На виставці представлені монографічні серіали, що є основним в цьому напрямку: «Українське народознавство в іменах», «Хай святиться ім’я твоє: історія української літератури і культури в персоналіях (ХVІІІ – XXI ст.)», «Віщі знаки думки, серця і руки: Антологія українського автографа», «Постаті», «Сповідь душі: Ярема Гоян в ограненні часу», вибір праць у 3-х томах «На гребені думки».

Серед прозових, поетичних книг, збірок новел, що представлені на виставці заслуговують на увагу: ліричний роман у новелах «Небесія» ,зошит лірики писаний болем душі «Кетяги Рибнянської осені», ліричні медитації в розквіті літа «Вогонь твоїх очей», «Епістоли серця: Поезія днів моїх».

Бібліотечну виставку доповнюють літературно-критичні матеріали про життєвий і творчий шлях вченого та письменника. Про нього писали Євген Баран, Анатолій Погрібний, Володимир Полєк, Василь Скуратівський, Ольга Слоньовська, Роман Федорів та інші. Зокрема, варто відзначити науковий збірник на пошану академіка Володимира Качкана «Світильник слова» (до 75-річчя від дня народження  та 50-ліття творчої діяльності) та книгу «Володимир Качкан в літературно-критичному ореолі», що включає статті, рецензії, ессеї, нариси, діалоги,листи, які були опубліковані за останні десятиріччя.

З нагоди ювілею колектив обласної бібліотеки для юнацтва щиросердечно вітає Володимира Атаназійовича, бажає міцного здоров’я, добра, благополуччя, мирного неба, творчих здобутків на довгій ниві життя.

Категорія: Події | Переглядів: 658 | Додав: admin | Рейтинг: 3.3/3
Четвер, 28.03.2024, 12:03


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |