Головна » » Час цікавого "Природні синоптики"
08.05.2012
Час цікавого "Природні синоптики"

В рамках екологічного тижня «Молодь і довкілля» працівники обласної бібліотеки для юнацтва провели 26 квітня час цікавого «Природні синоптики» для учнів 7-х класів гімназії № 2.

Щодня мільйони людей різних професій з цікавістю ждуть повідомлень про погоду. І це не дивно. Адже від погоди залежить і врожай, і улов риби, і своєчасна доставка вантажу, і похід у ліс за грибами, і стан хворого, і, звичайно, наш настрій. Таким чином, прогнозування погоди існує стільки, скільки і саме людство.
     Сьогодні прогнози погоди складають на науковій основі. Їх правильність збільшується завдяки застосуванню спеціальних приладів і апаратів.

Але не тільки технічні засоби допомагають синоптикам. Вони помітили, що на зміни, які  відбуваються в атмосфері, реагують  тварини і рослини, павуки і мурашки, бджоли, деякі риби і птахи. Відчувають їх і люди.  Мудріша із мудрих – Книга Природи. Тільки треба вміти її читати.

За допомогою медіа-презентації та невеликого пізнавального мультфільму, учні довідались, що в горах, в лісі, в степу, на річках і озерах багато  природних «живих барометрів». Спостерігаючи за ними, можна встановити тісний зв’язок  між явищами і процесами в світі природи,  побачити у звичному незвичне, спрогнозувати погоду за місцевими прикметами, глибше пізнати природу, навчитися любити її, розуміти і берегти.

Гімназисти змогли відчути себе справжніми дослідниками, а побачене та почуте, спонукатиме їх дедалі частіше зазирати у мудру книгу природи, яка вчить так просто і доступно.

 

Переглядів: 1529 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Четвер, 28.03.2024, 12:01


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |