Головна » Події » День краєзнавства "Рідне місто пізнаю"
07.05.2011
День краєзнавства "Рідне місто пізнаю"

За традицією 7 травня Івано-Франківськ відзначає День міста. В ці дні у далекому 1662 році наше місто отримало Магдебурзьке право. З нагоди 349 річниці з дня заснування Станиславівської фортеці та в рамках Дня міста, для учнів 8-х класів гімназії №2, працівниками обласної бібліотеки для юнацтва Валентиною Вережак та Ярославою Бідичак було проведено День краєзнавства «З криниці пам'яті черпаємо любов до краю» та слайд-шоу «Рідне місто пізнаю».

Учасники дійства, завдяки поштівкам з видами старого Станиславова та сучасним технологіям здійснили справжню віртуальну мандрівку чотирма епохами нашого міста: «походили» вулицями міста, помилувались його архітектурою, парком, захоплювались неповторною красою міських краєвидів – адже саме тут живе вічна душа міста, його духовна аура.

 Дізнались як і за яких обставин засновано Станиславівську фортецю – ідеальну за своєю структурою та які філософські ідеї вклали магнати Потоцькі в будівництво родинного міста.

,

Побували на площі Шептицького – духовному осередку нашого міста, ознайомилися з історією заснування міста, побачили вежу ратуші, яка ніби рветься до неба, через свою нещасливу, позначену невезінням історію.

 ,

Також мали змогу походити по площі Ринок – місці цілком містично-історичному, адже тут відбувались основні події життя-буття Станиславова. На кілька хвилин зупинилися на невеликій площі Міцкевича, ознайомилися з історією пам’ятника видатному польському поету, що надовго застиг у бронзі, а за його спиною знаходиться теперішня філармонія.

,

Здійснили «прогулянку» по центральній вулиці Івано-Франківська – Незалежності (Стометрівці), де мали можливість побачити перший в місті сквер Кратерівка (нині Вічевий майдан), бачили центр світського життя – палац Гартенбергів.

,

А звідти ми попрямували на дуже милу нашому серцю вулицю Т. Шевченка. Одна з найбільш затишних, по особливому гарних артерій міста. Ця славна вулиця була однією з найдавніших, яка вела до "Діброви”. На ній свого часу були дві українські гімназії, а головне палац греко-католицького єпископа і консисторія. Ну і, звичайно, парк – одне з найкрасивіших і найзатишніших місць в нашому місті, де так полюбляють прогулюватися мешканці і гості міста, призначати романтичні побачення закохані пари…

,
Категорія: Події | Переглядів: 2402 | Додав: admin | Рейтинг: 3.0/1
Субота, 20.04.2024, 06:45


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |