Головна » Події » День преси «Пізнай в бібліотеці цілий світ: Читай. Думай. Відпочивай».
26.03.2013
День преси «Пізнай в бібліотеці цілий світ: Читай. Думай. Відпочивай».

В обласній бібліотеці для юнацтва пройшов день преси «Пізнай в бібліотеці цілий світ: Читай. Думай. Відпочивай».

З метою популяризації періодичних видань, які передплачує бібліотека, зсилаючись на запити та побажання читачів, працівники бібліотеки підготували інформаційну виставку – паркан «Журнальний простір 2013».

Завідуюча інформаційно-бібліографічним відділом Оксана Шинкаренко ознайомила присутніх з розділами виставки «Інформуємо. Пропонуємо. Радимо». В цікавій та доступній формі розповіла про історію періодичних видань, їхню галузеву тематику та їх зміст.

З метою вивчення читацьких інтересів із періодичних видань серед користувачів бібліотеки було проведено моніторинг «Найпопулярніший молодіжний прес – хіт». В опитувані взяли участь 70 респондентів – читачів обласної бібліотеки для юнацтва. 

За результатами опитування за періодичними виданнями до бібліотеки звертаються всі респонденти, з них –58  досить часто, іноді – 12.

Найбільшою популярністю серед них користуються пізнавально-розважальні журнали: «Міжнародний туризм», «Сто талантів», «Однокласник», «Лиза», «Отдохни», «Дім і сім’я».

На другому місці навчально-методичні журнали: «Позакласний час», «Все для вчителя», «Дивослово», «Українська мова та література в школі».

Третє місце розділили між собою літературно-художні журнали: Дніпро», «Всесвіт», «Перевал», «Дзвін» та науково-популярні журнали: «Наука і суспільство», «Наука и жизнь», комплект журналів видавничого товариства «Основа» «Для допитливих».

Завершують рейтинг популярності суспільно-політичні журнали: «Країна», який набрав найбільше голосів, «Український тиждень», «Віче». 

Лідерами серед газет місцевого значення, які найчастіше читає і переглядає молодь стали «Галичина» та «Галицький кореспондент».

За результатами опитування періодичні видання обласної бібліотеки для юнацтва інформаційні потреби користувачів задовольняють  повністю, вони доповнюють книжковий фонд бібліотеки та допомагають задовольнити тематичні запити користувачів, отримати потрібну їм інформацію для навчання, самоосвіти та формування свого світогляду.

 

Категорія: Події | Переглядів: 1319 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Четвер, 25.04.2024, 02:05


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |