Головна » Події » День українського кіно
17.09.2012
День українського кіно

Українське кіно – перлина національної культури, вияв нашої національної ментальності, вміння відтворити красу свого життя у кінематографії. Україна пишається іменами, які знає весь світ – О. Довженко, С. Параджанов, І. Миколайчук, А. Бучма, Л. Биков, Ю. Іллєнко.

Ці імена викликають захоплення не одного покоління, титрами проходять через усе життя народу, несучи потужну енергетику, сконцентровану в геніальних картинах.                                                                                                                  

Вже стало традицією проведення спільних заходів, до Дня українського кіно обласної бібліотеки для юнацтва та Івано-Франківського осередку Національної спілки кіноматографістів України.

13 вересня 2012  року в обласній бібліотеці для юнацтва відбулася творча   зустріч з дитячо-юнацьким кіноматографом, ініціатор і спів організатор  якої   голова осередку п. Юліан Яковина.      

Старшокласники обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості мали унікальну можливість познайомитися та поспілкуватися з неординарною, творчою особистістю, відмінником освіти України, вчителем вищої категорії фізики та математики п. Володимиром  Григорчуком, який ще в 1973 році заснував у м. Івано-Франківську кіностудію при дитячому клубі  «Ровесник», пізніше заснував і вже багато років є художнім керівником дитячої шкільної кіностудії ім. О. Довбуша в    с. Річка Косівського району.

Спільно з своїм вчителем на зустріч завітали молоді вихованці студії:

Лілія Кіщук, Марія Копчук, Діана Варцаб’юк, Вікторія Кіщук та звукооператор студії, керівник туристичного клубу «Горизонт» п. Петро Григорчук.

Напрацювання студії – десятки тисяч кіноплівок та фотографій про цікаві події з життя рідного села, краю, України, світу. Всі фільми створені самими кіностудійцями – це від написання літературного сценарію для зйомки майбутнього фільму до проявлення кіноплівок. Неодноразово студія брала участь у кінофестивалях, зокрема: стали переможцями Всесоюзного дитячого кінофестивалю «Тбіліські зорі» (1983р) за фільм «Їжачок»,  отримали І приз на конкурсі дитячого кіно «Кримський підсніжник» (1993р) та І приз кінофестивалю «Довбушеві скарби – 2008» за фільм «В краю народних умільців» та інші.

Цікаво відбулася творча зустріч, організатором та ведучою якої була завідувачка читальної зали обласної бібліотеки для юнацтва Мар’яна Риндзак. Активним учасникам вручено подарункові сувеніри від керівника студії п. Володимира Григорчука.

Кінематограф – один з найгеніальніших та найоригінальніших винаходів людства. Його величавість, значимість, енергетика та магнетизм продовжують і надалі дивувати глядача, пропонуючи всім чарівні мандрівки в безмежні простори його фантазії.

 

 

 

Категорія: Події | Переглядів: 2305 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Середа, 24.04.2024, 20:35


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |