Головна » Події » День української писемності та мови.
08.11.2019
День української писемності та мови.

Мова - це спосіб сприйняття та бачення світу, відтворення його в звуковому просторі. Тому кожний народ має свою систему сприйняття мови, не схожу на інші, в усіх мовах, є щось своє неповторне, оригінальне. Кожна мова має своє світло, яке виблискує в безмежному океані мов Землі. День української писемності та мови — свято, яке відзначють в Україні 9 листопада.

Обласна бібліотека для юнацтва продовжує відкривати для молоді історію міст, незнайомі цікавинки та організовує зустрічі з непересічними особистостями, справжніми професіоналами. В рамках відзначення Дня української писемності та мови бібліотекар читальної зали Людмила Ковальчук організувала мандрівку учнів 10 класів ЗОШ №21 у кімнату-музей «Руської Трійці», яка вже кілька років відкрита до відвідування в Івано-Франківському національному медичному університеті на кафедрі українознавства. Екскурсію колекцією музею провів для юнацтва Володимир Атаназійович Качкан - талановита, різностороння та авторитетна людина в світі науки, прозаїк, поет, фольклорист, історик і теоретик української літератури та мистецтва, громадсько-культурний діяч, визнаний на міжнародному рівні українознавець та етнолог, в його творчому доробку більше 80-ти книжкових видань - поетичних, прозових, художніх та документальних, наукові монографії та ессеї, є упорядником енциклопедичних видань та фольклорних збірок, за час наукової роботи видано більше двох з половиною тисяч публікацій в періодиці. Володимир Атанозійович 1993 року удостоєний звання академіка АН Вищої школи України. 2009 року Американський Біографічний інститут оголосив пана Володимира «Людиною року». Під час екскурсії старшокласники дізнались не тільки про ті експонати, які складають основу колекції музею, а й про шлях утвердження української літературної мови в світі, про особисті долі Маркіяна Шашкевич, Якова Головацького та Івана Вагилевича. На спогад про зустріч пан Володимир подарував бібліотеці школи та її учням свій ліричний роман «Небесія» та влаштував невелику автограф-сесію.

Ще однією локацією для молоді була бібліотечна виставка «Мовні перлини для кожної людини», яка презентована в читальному залі обласної бібліотеки для юнацтва. Представлені видання висвітлюють цікаві матеріали з історії розвитку української мови та її сучасного значення в соціально-політичній ситуації України.

Категорія: Події | Переглядів: 266 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
П`ятниця, 29.03.2024, 15:17


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |