Головна » Події » Екологічний тиждень.
27.04.2017
Екологічний тиждень.

Однією з найактуальніших проблем сучасності є взаємодія людини з природою. Важливим аспектом у вирішенні проблеми збереження природних ресурсів є освіта людей в області навколишнього середовища, екологічне виховання всього населення, а особливо підростаючого покоління. Не стоїть осторонь цього процесу і Івано-Франківська обласна бібліотека для юнацтва, де щорічно, у квітні, проводиться екологічний тиждень «Молодь і довкілля».

Серед глобальних проблем людства одне з основних місць за своєю значимістю у розвитку цивілізації займають екологічні. На жаль, більшість населення планети не переймається ними, не задумується, що поступово знищуючи флору і фауну, забруднюючи воду, повітря, ґрунти, ми позбавляємо себе життєво необхідних умов існування, тобто знищуємо нашу Землю, а цим – і себе.

В рамках екологічного тижня, провідний бібліотекар Мельник В.В. організувала та провела бібліогід «Людина, суспільство і природа – глобальні проблеми екології». Учні 9-Б класу академічного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради дізнались про найбільші екологічні катастрофи в історії людства, як природнього так і техногенного характеру (вибухи на ЧАЕС, атомній станції «Фукусіма», аварія в Бхопалі, глобальні повені та виверження вулканів), про найзабрудненіші місця планети, проблему забруднення питної води та знищення флори і фауни, а також проблему побутових та промислових відходів.

«Що молодь знає про екологію» під такою назвою відбулася ековікторина з учнями 7-х класів НВК «Школи-гімназії №3». В конкурсно-ігровій формі учнівська молодь мала змогу узагальнити знання про навколишнє середовище та його закони, згадували пісні, літературні твори, відгадували загадки про природу.

До екологічного тижня «Молодь і довкілля» в обласній бібліотеці для юнацтва підготовлено та презентовано: виставку-екорепортаж «Чарівні барви природи», виставку-екомандрівку «В долонях Всесвіту Земля», виставку-реквієм «Чорнобиль. Без права на забуття».

Усе це покликано пробудити у користувачів різних вікових груп почуття чуйності, милосердя, вміння співпереживати і дбайливо ставитись до навколишнього середовища, а також дбати про майбутнє прийдешніх поколінь.

    

Категорія: Події | Переглядів: 758 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Четвер, 18.04.2024, 21:02


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |