Головна » Події » Екологічний тиждень "Молодь і довкілля"
29.04.2014
Екологічний тиждень "Молодь і довкілля"

З метою формування в юнацтва бережливого ставлення до природи, розуміння гармонійного співіснування людини і навколишнього середовища в обласній бібліотеці для юнацтва проведено екологічний тиждень «Молодь і довкілля».

Година екологічних роздумів "Нас зібрала одна турбота"

Відкрився екологічний тиждень годиною екологічних роздумів «Нас зібрала одна турбота», в якій взяли участь: Ольга Біленька – інспектор Державної екологічної інспекції; Олександр Аронець – виконавчий директор молодіжного громадського центру «Еталон»; Леся Вівчарук – представник Івано-Франківського еколого-натуралістичного центру учнівської молоді та старшокласники обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості.

Проблема твердих побутових відходів на сьогодні є однією з найактуальніших проблем населених пунктів України, зокрема нашого міста та області. Відходи накопичуються всюди і повсякчас, а ми, продукуючи, стикаємося з головним питанням сьогодення – питанням поводження з відходами. Олександр Аронець представив презентацію «Історія про те, як місто стало чистим», де розповідалось про правильне поводження із побутовими відходами у повсякденному житті. Кожен із нас повинен робити своє місто чистим.

Про діяльність Державної екологічної інспекції розповіла Ольга Біленька. Присутні отримали відповіді на запитання стосовно забруднення шкідливими викидами атмосфери нашого міста, озеленення загазованих вулиць, отримали інформацію про законодавчу базу, яка спрямована на захист навколишнього середовища та куди потрібно звертатись в разі вирішення екологічних проблем.

 

Леся Вівчарук розповіла про діяльність еколого-натуралістичного центру, про гуртки екологічного та біологічного профілю, які діють при центрі. А на завершення прочитала власну поезію, присвячену природі та екології.    

 

Віртуальна подорож в часі і просторі "Земля - наш дім у Всесвіті".

Учні 6-а класу Івано-Франківської гімназії № 2 мали можливість здійснити віртуальну подорож в часі і просторі планетою Земля, а саме місцями найбільших екологічних катастроф.

Присутні гімназисти дізнались про міста – примари нашої планети, які порожніють внаслідок природних і техногенних катастроф, про гігантське кладовище кораблів в Бангладеш, повінь в Індії 2013 року, що забрала багато людських життів; велику тихоокеанську сміттєву пляму, що виникла внаслідок людської недбалості; великий смог у Лондоні 1952 року та аварію на АЕС Фукусіма – Даїчі у Японії. «Побували» і в майбутньому, уявили, що ж трапиться, якщо розтане весь лід на планеті; довідались які наслідки принесе подібне явище, адже екологи вже давно попередили про глобальне потепління.

Еко-турнір кмітливих і допитливих "Я землі цієї паросток зелений!

З метою узагальнити знання учнівської молоді про значення екологічного чистого середовища для життя людей, розкрити таємницю кольорових сторінок Червоної книги, виховати екологічну культуру думання шанобливе ставлення до рослин і тварин із учнями 6-го класу школи № 5 було проведено еко-турнір кмітливих і допитливих «Я землі цієї паросток зелений». Приємно було бачити, що молодь ознайомлена із проблемами, які виносились на турнір. Віримо, що в майбутньому підростаюче покоління буде знати, що вирішення екологічних проблем залежить від кожної людини, яка не байдужа до природи.

 

До екологічного тижня «Молодь і довкілля» в обласній бібліотеці для юнацтва підготовлено: виставку – екосюжет «Книга. Природа. Екологія»; виставку – спогад «Важкий тягар Чорнобильського неба».

Категорія: Події | Переглядів: 1084 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Четвер, 28.03.2024, 15:51


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |