Головна » Події » Фентезі портал « Фентезі: книги що пробуджують уяву та розбурхують фантазію»
10.08.2020
Фентезі портал « Фентезі: книги що пробуджують уяву та розбурхують фантазію»

Літературні жанри схожі на групи живих істот. Вони зароджуються, формуються, розвиваються, змінюються, а часто й вимирають.

(Слова видатного письменника-фантаста Станіслава Лема).

 

Fantasy  - саме той жанр літератури, який зараз переживає свій розквіт. Він подобається всім – підліткам та дорослим, молодим початківцям письменникам та знаним авторам, що пробують себе в незвичному жанрі, навіть літературні критики і філологи пишуть статті та кандидатські присвячені світам Професора Толкієна та Джорджа Мартіна. Для тих юних читачів, хто ще не спробував нічого крім Гаррі Поттера та Відьмака ( бо їх здається читали та дивились усі J ), ми пропонуємо невелику підбірку українських та зарубіжних фентезі книг – динамічний сюжет, захопливі  пригоди і відкриття, таємничі та харизматичні герої, все це зробить вас фанатами цього жанру та розкриє багатогранність книжкового всесвіту.

 

                                                                                                                     

 

 Бардуґо, Лі

Шістка воронів [Текст] / Лі Бардуґо ; пер. з англ. Є. Даскал. - Харків : Віват, 2016. – 541 с.

 

Шість небезпечних покидьків. Одне неможливе викрадення. Казова команда — мабуть, єдине, що залишилося між світом і його руйнацією, — якщо вони, звісно, не повбивають одне одного раніше.

 

 

Бардуґо, Лі.

Королівство шахраїв [Текст] / Лі Бардуґо ; пер. з англ. Є. Даскал. - Харків : Віват, 2018. – 589 с.

 

Кримінальний геній Каз зі своєю бандою провернули смертельно небезпечне викрадення і мали б уже ділити чималі бариші, але ж їм знову випало виборювати свої життя, адже тепер тільки лінивий не прагне вивідати таємницю небезпечного наркотику «юрди парем» — власне, саме задля цього в Кеттердамі звідусіль зібралися могутні сили. Тож шістці покидьків знову доводиться ставати до боротьби, яка вирішить їхню долю і долю магії у світі Гриша.

 

Дяченки, Сергій та Марина

Ритуал  [Текст] / Сергій та Марина Дяченки ; пер. з рос.: Любомир Люлик; художник: Владислав Єрко. - Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2006. - 279 с.

 

Це класичний середньовічний сюжет про прекрасну принцесу, яку викрадає дракон та їде визволяти сміливий лицар. Тільки подружжя Дяченків розкривають нам традиційні персонажі в живій , реалістичній та неканонічній манері. Принцеса хоч і не красуня, але бойова та розумна дівчина, дракон не такий вже й нелюд, а швидше самітник, що шукає своєї дороги в житті, ну а прекрасний принц – тілький й має, що прекрасне личко.
Книга інтригує, заворожує і читається на одному диханні.

Страуд, Джонатан

Сходи, що кричать [Роман] / Джонатан Страуд ; пер. з англ. В. О Панченка. – К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. – 320 с., (Серія «Агенція «Локвуд і Ко»).

 

Привиди повертаються, щоб помститися живим! Після заходу сонця вулиці міст заполонили злі духи Ви боїтеся смертельного доторку привида? Коли кількість нападів духів щодня зростає, агенції психологічних розслідувань стають популярними як ніколи. Найменша, найкрихкіша — та водночас і найкраща з них — агенція «Локвуд і К»! Познайомтеся із завзятим і трохи дивакуватим Ентоні Локвудом, а також із його вірним помічником — книголюбом Джорджем Кабінсом та їхньою новою колегою, відважною Люсі Карлайл! Разом вони застосовуватимуть свої незвичайні таланти для порятунку вашого — і, звичайно ж, свого — життя!

 

 

Страуд, Джонатан

Череп що шепоче [Роман] / Джонатан Страуд ; пер. з англ. В. О Панченка. – К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2020. – 352 с., (Серія «Агенція «Локвуд і Ко»).

 

До агенції «Локвуд і Кº» – завзятого Ентоні Локвуда, книголюба Джорджа Кабінса та відважної Люсі Карлайл, найкращих лондонських фахівців із знешкодження привидів, – звертаються нові клієнти з проханням допомогти їм під час ексгумації тіла Едмунда Бікерстафа, лікаря вікторіанської доби, який усе життя намагався налагодити спілкування з мерцями. Домовину лікаря слід старанно запечатати, щоб запобігти будь-яким втручанням надприродних сил. Усе триває чудово, аж поки Джорджева цікавість не привертає увагу страхітливого фантома… Поява цього духа спричиняє справжній хаос у Лондоні. Інспектор Департаменту психологічних розслідів і контролю (ДЕПРІК) Барнс повідомляє Локвуда, що з домовини Бікерстафа було викрадено таємничий скляний предмет. Цей артефакт украй небезпечний, тож Барнс наполягає, щоб його негайно відшукали. А тим часом череп, замкнений у склянці – найдивовижніший з привидів Локвудової колекції, – починає своїм наполегливим шепотом дошкуляти Люсі…

 

Арєнєв, Володимир

Дитя Песиголовців [Текст] / Володимир Арєнєв. – Х. : АССА, 2018. – 416 с. («Час фентезі»).

«Дитя песиголовців» — довгоочікуване продовження «Пороху із драконових кісток», роману, що потрапив до фіналу премій «Рейтинг критиків», «Літакцент» та «Книгуру» та був рекомендований Міністерством освіти України для додаткового читання у шкільній програмі з української літератури.
Марта на прізвисько Відьма знає, чому батько повернувся з-за річки саме таким. Та вона досі не уявляє, що тепер їй робити і як його врятувати. Здається, єдина людина, котра може допомогти, — класний керівник Людвіг Штоц, та він віднедавна дуже сильно змінився. І це не дивно: після того, як в місті з’явилися песиголовці, все пішло шкереберть. Так, неначе минуле прокинулося й проростає у теперішньому житті гострими драконячими зубами…

 

 

Арєнєв, Володимир

Порох із драконових кісток [Текст] / Володимир Арєнєв. – Х. : АССА, 2019. – 288 с. (Серія «Час фентезі»).

Старшокласницю Марту кличуть Відьмою — і не даремно. Характер у неї складний, та й життя непросте: батько поїхав на заробітки, тож жити доводиться з мачухою, яку Марта терпіти не може. А після випускного класу лишатися у Нижньому Ортинську вона не хоче: містечко занедбане, прикордонне, тут немає жодних перспектив для молодої амбітної дівчини… От тільки для вступу до столичного універу Марті потрібні гроші, багато грошей. І тому вона робить те, що в принципі законом заборонено. Викопує й заклинає те, що охоче купують на «чорному ринку», — давні токсичні кістки. Кістки драконів, що колись правили цією країною…

 

 

Відута Л.

Ловці думок : роман / Любов Відута. – Х. : Віват, 2018. – 240 – ( Серія «Книжкова полиця підлітка»).

Між світами причаїлися дивовижні краї, у яких точиться незрима боротьба за рівновагу. Квадроси і вогнекрили, могутні маги й касти укладачів угод – всі вони ниточками пов’язані із Правителем, мудра воля якого забезпечує лад і викликає заздрість у темних сил. І коли двадцять найсильніших родів гинуть із волі зрадників, постати проти них може лише він — юнак, якому стерли пам’ять, але в якого не змогли забрати талант ловця думок. Він знаходить вірних друзів і пізнає могуть ворогів, мандрує між світами, розплачуючись чужими думками й емоціями, отримує найвищий дар — кохання — і віднаходить себе. Але боротьба ще попереду

Категорія: Події | Переглядів: 285 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Четвер, 25.04.2024, 17:53


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |