Головна » Події » Історична квест-екскурсія «Очима історії: незабутні імена».
18.10.2021
Історична квест-екскурсія «Очима історії: незабутні імена».

Прогулянка рідним містом може стати не просто приємним відпочинком, а й неформальним  та незвичним способом поглибити свої знаня, як з історії рідного міста, так і познайомитись з реаліями життя, особливостями характерів  та причинами загибелі видатних особистостей національно - визвольного руху України. Саме такою пізнавальною, інтерактивною та рухливою стала зустріч з учнями 9-В класу ліцею № 5, які разом з бібліотекарем читальної зали обласної бібліотеки для юнацтва  Людмилою Ковальчук пройшли історичну квест-екскурсію «Очима історії: незабутні імена», яка відбулась в рамках Тижня юного патріота «Хай в серці кожної людини живе любов до України». На 5-ти квест-локаціях старшокласники пригадували, що вони чули, бачили та знають про відомих постатей історії національної боротьби УВО та ОУН-УПА: Євгена Коновальця, Степана Бандери, Андрія Мельника, Романа Шухевича. Учні  дізнавались про історію походження назв вулиць, їх виникнення та розвитку з моменту заснування до сьогодення, важливість та значення їх для локальної громади. Найдовша вулиця міста – вул. Євгена Коновальця, у ХІХ ст. була своєрідним індустріально-будівельним центром, де розміщувались фабрики і виробництва; вул. Верта, а зараз вул. Шухевичів – колишній центр  - Княгинин- Колонія. Вулиця Степана Бандери існувала у вигляді дороги з поч. ХІХ ст., а з 1925 року ввійшла в склад міста і, що цікаво  - протягом різноманітних історичних періодів завжди носила назву на честь, якогось військового діяча. На місці одної з наймолодших асфальтованих вулиць міста  -вул. А. Мельника, ще в першій половині ХХ ст. був старий цвинтар Станиславова –зараз це Меморіальний сквер -  реставрували уцілілі могили, встановлені меморіальні дошки. А також, в 2019 році створено  «Алею слави» - присвячену пам'яті героїв України загиблих в рамках ведення бойових дій в зоні АТО/ООС та встановлено інформаційні стенди з іменами вояків.

Назви вулиць – це неписемний архів історії кожного населеного пункту. Такі заходи сподіваємось викличуть зацікавлення молоді , допоможуть їм усвідомлено пізнавати рідне місто, країну, свою історію, вона для них стане живою  - відродиться в образах, спогадах та асоціаціях.

  

Категорія: Події | Переглядів: 1057 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Четвер, 28.03.2024, 20:47


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |