Головна » Події » Хресна дорога
24.04.2013
Хресна дорога

В рамках засідання молодіжного клубу духовного спілкування «Вервиця» в обласній бібліотеці для юнацтва відбулася Хресна дорога, у якій взяли участь семінаристи Івано-Франківської духовної семінарії ім. святого Священномученика Йосафата зі своїм наставником отцем Олесем Будзяком та старшокласники ЗОШ № 21.



Мета заходу: розбудити в молоді співчуття і бажання допомогти ближнім  у тяжкі хвилини життя та молитовно пережити з Христом його дорогу через Голгофу до воскресіння; ще і ще раз згадати і прославити нашого Спасителя, який заради нашого спасіння перетерпів тяжкі муки на Хресній дорозі; життя своє віддав з великої любові до нас, грішних, задля спасіння душ наших.

Перед проведенням Хресної дороги о. Олесь розповів присутнім про таїнство сповіді, яка очищує наші душі, примиряє із собою й зміцнює наш зв'язок з Господом Богом.

У супроводі духовних пісень, читань Євангелія учасники відвідали 14 стацій Хресної дороги, де відбувалися Ісусові страждання, перейнялися його тривогами, відчули його душевний біль.


Хресна дорога належить до тих доріг, які найсильніше зворушують людське серце, душу, бо на цій дорозі ми відчуваємо страсті нашого Господа Ісуса Христа та багатостраждальні материнські муки Діви Марії.

В набоженстві Хресної дороги людина має можливість побачити духовний стан своєї душі, пізнати справжню вартість терпіння.

На завершення о. Олесь наголосив, що Хресна дорога додає нам сил та впевненості, добра та милосердя, душевного тепла та вміння прощати.


До уваги присутніх в читальній залі обласної бібліотеки для юнацтва розгорнуто бібліотечну виставку «Ти – творець власної духовної краси», яка висвітлює християнські Божі заповіді, загальнолюдські моральні якості сучасної молоді,  радить як прищепити підростаючому поколінню християнське світовідчуття, як посіяти в їхньому серці зерно віри, щоб отримати добрі плоди.

Категорія: Події | Переглядів: 1436 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Субота, 20.04.2024, 03:30


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |