Головна » Події » Книжкова виставка «Чорний птах гіркої пам’яті: Голодомор».
27.11.2020
Книжкова виставка «Чорний птах гіркої пам’яті: Голодомор».

До Дня пам’яті жертв голодомору та політичних репресій в обласній бібліотеці для юнацтва презентовано книжкову виставку «Чорний птах гіркої пам’яті: голодомор».

Голодомор 1932-33 рр. – одна з найстрашніших сторінок історії українського народу. Це історія геноциду проти квітучої нації, що жила на родючій землі. Перед організаторами Голодомору стояла мета – знищити українців, як націю. Остаточно ліквідувати історію, культуру, мову, що робило нас унікальними в цьому світі. Тому масштаби злочину такі великі, тому вбито мільйони людей.

На книжковій виставці представлено документи, книги, періодичні видання та твори художньої  літератури, де висвітлюються механізми здійснення Голодомору, розкриваються причини, масштаби та наслідки катастрофи українського народу, а також містяться свідчення очевидців, хто у своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль, спричинені тоталітарним режимом.

Заслуговують на увагу книги: «Жнива скорботи» Роберта Конквеста, який ще у ті роки не захотів неправдиво свідчити, і сказав світові про те страшне лихоліття; В. Василенка «Голодомор 1932-33 р. в Україні як злочин геноциду», де приділено обгрунтуванню наявності наміру тоталітарного режиму частково знищити українську націю шляхом виморення голодом українських селян, які були її питомим складом; збірник С. Кульчицького «Голодомор 1932-33 р. як геноцид»; І.В. Шуйського, В.А. Полянецького  «Голодомор у першій столиці»; В. Борисенко «Свіча пам’яті» та інші.

Серед творів художньої літератури варто згадати письменника В. Барку, який сам пережив голод і відтворив цю народну трагедію в романі «Жовтий князь», а також про У. Самчука роман «Марія» - перший  художній твір про Голодомор. Він був заборонений у часи радянської влади, адже розкрив жорстоку правду про штучний голод, створений для знищення української нації. Роман «Розколоте небо» сучасної української письменниці Світлани Талан теж присвячено темі колективізації та Голодомору в Україні на прикладі одного селища на Луганщині, та інші.

Запрошуємо переглянути бібліотечну виставку всіх, кому небайдужі сумні сторінки історії українського народу.

Категорія: Події | Переглядів: 409 | Додав: admin | Рейтинг: 3.0/1
Субота, 27.04.2024, 04:27


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |