Головна » Події » Книжкова виставка «Чорнобиль – бентежить пам’ять і серця».
26.04.2021
Книжкова виставка «Чорнобиль – бентежить пам’ять і серця».

26 квітня 2021 року виповнюється 35 років Чорнобильській трагедії – однієї з найбільш масштабних катастроф ХХ століття, катастрофи, що зламала долі сотень-тисяч людей, катастрофи, яка розділила життя на до і після. З нагоди вшанування дня пам’яті про Чорнобильську катастрофу в обласній бібліотеці для юнацтва представлено книжкову виставку «Чорнобиль – бентежить пам’ять і серця».

26 квітня 1986 року, тихої весняної ночі, на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції прогримів вибух, який сколихнув увесь світ.

У результаті вибуху на ЧАЕС непридатними до використання стали 42 тис. м2.  території України, щонайменше 40 тис. мешканців були вимушені залишити свої домівки, більш як 10 млн. людей зараз проживають у радіаційно забруднених територіях. Тепер Прип’ять називають «Містом привидів». Про Чорнобильську катастрофу написано багато книг і статтей. Коли б їх об’єднати, то вийшов би цілий літопис сумної події.

До уваги користувачів на виставці представлено книги та статті із періодичних видань, де висвітлено ці трагічні події:

Фотокнига «Пропусти Чорнобиль крізь серце» М. Загреби – захоплива розповідь про поліський край, убитий радіацією.

Аліксієвич А. «Чорнобильська молитва: хроніки майбутнього». Художньо-документальний роман білоруської письменниці, Нобелівської лауреатки 2015 року в перекладі української авторки Оксани Забужко досить живо та глибоко оповідає про враження очевидців та потерпілих від Чорнобильської трагедії. Саме з цієї книги сценаристи серіалу «Чорнобиль» взяли трагічну історію дружини пожежника Ігнатенка.

Гусєв Олег «25 років. Віч – на – віч «Чорнобилем». У книзі йдеться про боротьбу ліквідаторів за живучість атомної станції після вибуху, перебіг подій, пов’язаних з діяльністю і закриттям четвертого енергоблоку.

 Трохим Сергій «1986. Чорнобильські хроніки». Автор торкається фактів з історії трагедії Чорнобиля і доводить, що ця катастрофа стала саме тією безповоротною подією в історії Радянської імперії, що призвела до її розпаду.

Шовкошитний Володимир «Чорнобиль: я бачив». Унікальна книга про Чорнобильську катастрофу. Посекундний розвиток аварії, інтерв’ю з очевидцями з різних підрозділів ЧАЕС, пожежниками, бійцями воєнізованої охорони.

Сподіваємось, що книги, рекомендовані працівниками бібліотеки, ще раз нагадають усім про одну із найжахливіших трагедій ХХ ст., наслідки якої дають про себе знати й сьогодні.

 

Категорія: Події | Переглядів: 192 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Середа, 24.04.2024, 11:52


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |