Головна » Події » Віртуальна виставка «Євген Коновалець – воїн і провідник».
11.06.2021
Віртуальна виставка «Євген Коновалець – воїн і провідник».

2021 рік на Прикарпатті проголошено роком Євгена Коновальця – полковника армії Української Народної Республіки та голови Проводу Організації Українських Націоналістів.

Є люди, які своїми духовними параметрами долають і рамки своєї епохи, і межі життя. Саме такою постаттю був Є. Коновалець. З нагоди 130-річчя від дня народження Є. Коновальця в обласній бібліотеці для юнацтва презентовано книжкову виставку «Євген Коновалець – воїн і провідник».  До уваги наших користувачів пропонуємо видання, в яких висвітлюється незламність та вагомий особистий внесок полковника УНР, голови Проводу ОНУ, його яскравий приклад високого служіння нації, самовіддану боротьбу за незалежність Української держави.

  Голос минулого промовляє до нас із десятків літописів, документів та історичних розвідок. Герої - відчайдухи, незламні воїни, талановиті творці, видатні політичні діячі, геніальні філософи та науковці - ось хто творив історію нашої країни. І, звичайно, треба, щоб про них та їхні досягнення дізнались якомога більше наших громадян.

Ця книга є спробою об'єднати під однією обкладинкою найвагоміші моменти нашої історичної спадщини і продемонструвати, що, попри все, Україна пам'ятає своє минуле і має намір, враховуючи свій багатющий історичний досвід, будувати власне щасливе майбутнє.

  «Сила волі» — це історія людини, яка створила найуспішніший український політичний проект минулого століття — Організацію Українських Націоналістів.
«Євген Коновалець був творцем однієї з найкращих частин української армії у війні за державність 1917—1921 років. Його життя — це історія військовика, який умів воювати, але чудово опанував політичні методи боротьби. Історія політика, котрий робив усе, щоб об’єднати Схід і Захід. Історія лідера, що після поразки зумів дати нову надію й підняти на нову боротьбу», — каже автор книги історик Ігор Дерев’яний.

 Визвольний рух XX століття й зокрема діяльність ОУН і УПА належать до тих малодосліджених явищ минулого, які вартують стати одним із найяскравіших прикладів боротьби за незалежність — не тільки в українській, але й у світовій історії. Це видання становить собою корпус текстів, авторами яких є впливові науковці, журналісти, громадські діячі та дисиденти. Мовою фактів, свідчень, спогадів, побутових подробиць і навіть філософських міркувань вони відповідають на гострі питання, намагаючись відшукати правду про відчайдушних борців за українську державність.

  У цій книзі знайдете оповіді, листи, нотатки, уривки з щоденника та інші документальні матеріали про видатного діяча Української Національної Революції, організатора УВО та ОУН Євгена Кановальця. Це перше таке видання в Україні. Ряд матеріалів узято із зарубіжних видань («Євген Коновалець та його доба», Мюнхен; «Шляхом на Роттердам», Буенос-Айрес, вид-во Ю. Середяка; «ОУН 1929—1954», Франція).

 Відомий історик зібрав, упорядкував та прокоментував незнайомі читачеві, раніше надійно сховані в архівах під грифом «Цілком таємно» документи і матеріали про діяльність ОУН-УПА в роки Другої світової війни, про боротьбу оунівців на два фронти проти гітлерівського і сталінського тоталітарних режимів. Більшість із них друкуються вперше.

  Ця книга знайомить із життєвим шляхом Є. Коновальця, полковника Армії УНР, коменданта УВО, голови Проводу українських націоналістів, першого голови ОУН.

Євген Коновалець ніколи не займав найвищих  постів у державі, формально не очолював всю націю, він ніколи не був ні князем, ні гетьманом, ні президентом. Але він був, є і завжди буде надійним соратником, духовним провідником і Великим Полковником для всіх поколінь борців за Українську Соборну самостійну Державу.

Категорія: Події | Переглядів: 357 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Четвер, 25.04.2024, 23:56


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Червень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |