Головна » Події » «Книжковий SMART пошук»
05.06.2020
«Книжковий SMART пошук»

Наука насправді дуже важлива. Без неї ми б нічого не розуміли в навколишньому світі. А якщо ти нічого не розумієш, як же тобі дізнатися, правий ти чи ні, як прийняти правильне рішення? 

Якщо ти слідкуєш за світовими новинами, то напевно знаєш, що кілька днів тому відбулась одна з найважливіших подій в сфері космічних польотів. Кодові слова для тих хто «в темі» – Ілон Маск, Crew Dragon, SpaceX, МКС. Для всіх наших читачів, що мріють про майбутню освіту в Гарварді чи Кремнієвій долині, не обмежують своєї фантазії, ставлять за мету стати відомим науковцем, програмістом,  космічним астронавтом чи просто обожнюють дізнаватись щось нове, ми підготували книги, що допоможуть у вам у цьому.

Сергій Парновський, Олексій Парновський

Як влаштовано всесвіт. Вступ до сучасної космології [Текст] / Сергій Парновський, Олексій Парновський. – Л. : Вид-во Старого Лева, 2018. – 248 с.

Із чого почався Всесвіт і чи його вік скінченний? Як він розвивався і що з ним відбувається тепер? Де відбувся Великий вибух і чи всюди у Всесвіті закони фізики однакові? У цій книжці прочитаєте короткий курс про історію та сучасний стан космології — науки про Всесвіт та місце людства у ньому: чотиривимірний простір-час, створення Всесвіту під час Великого вибуху, його еволюцію, характеристики, як вимірювати відстані до далеких астрономічних об’єктів, як зважити світло тощо. Сучасні українські науковці підготували для вас цікавий екскурс у складний світ науки та спробували відповісти на популярні запитання, зокрема про «темний бік» нашого Всесвіту: темну енергію, темну матерію та чорні діри.

Фейгін, Олег Орестович

Таємниці Всесвіту [Текст] / О. О. Фейгін. - Х. : Pelican ; Х. : [Фактор], 2008. - 191 с.: фотоіл. - (Серія "Очевидне - неймовірне").

Як зародилося життя у Всесвіті й чи зустрінемо ми коли-небудь побратимів по розуму? Чи є у Світу, що нас оточує, початок і яким буде (і чи буде!) його кінець? Що приховано в зоряних безоднях центра нашої Галактики? Як катастрофічно провалюються всередину себе зірки, що остигли, і які таємниці містять безодні викривленого простору чорних дір? Усі ці й інші найцікавіші питання сучасної астрономії розглядаються в запропонованій книжці, призначеній для школярів, учителів і всіх допитливих читачів, які цікавляться сучасною картиною Світобудови.

Гокінг, Люсі.

 Джордж і Великий вибух [Текст]: Роман / Л. Гокінг, С. Гокінг; перекл. з англ. Г. Лелів. - Л.: Вид-во Старого Лева, 2017. - 336 с.: іл.

 Гокінг, Люсі.

 Джордж і скарби космосу / Л. Гокінг, С. Гокінг; перекл. з англ. Г. Лелів; худож. Г. Парсонз. – Л.: Вид-во Старого Лева, 2017. - 344 с.

 Гокінг, Люсі.

 Джордж і таємний ключ до Всесвіту [Текст]: Роман / Л. Гокінг, С. Гокінг; перекл. з англ. Г. Лелів; худож. Г. Парсонз. - Л.: Вид-во Старого Лева, 2017. – 308 с.

Геніальний фізик Стівен Гокінґ разом із донькою Люсі запрошують тебе, любий читачу, у неймовірну мандрівку Всесвітом… верхи на астероїді! Які таємниці приховує Сусідський Сад? Що це за суперкомп’ютер, який уміє розмовляти? Чому не варто стрибати на кометі, коли вона мчить крізь космічний простір? І чи вдасться головному героєві - допитливому сміливцеві Джорджу - визволити свого приятеля з чорної діри? На сторінках цих книг, сповнених гумору й карколомних пригод, розкрито найцікавіші загадки Всесвіту, а важливі наукові факти переплетено з веселими і часом небезпечними витівками. Це не лише захоплива історія про дружбу, космічні мандри та шкільні перипетії, а й неймовірна оповідь про те, як влаштований світ, у якому ми живемо. 

Дорж Бату

Франческа. Повелителька траєкторій [Текст]: хроніки / Дорж Бату. – Л. : Вид-во Старого Лева, 2018. – 304 с.

У минулому Андрій Васильєв працював ведучим новин і готував репортажі з гарячих точок. А сьогодні він — оператор корекції траєкторій Центру керування польотами Національного управління з аеронавтики та досліджень космічного простору США.

Герої його книжки, працівники НАСА, відповідають за траєкторії і орієнтацію сателітів, а також за підведення космічних кораблів на підхідні орбіти до міжнародних космічних станцій. У часі космічних робочих буднів з Доржем, його напарницею Франческою, полковником Вескоттом, Сарою, професором Расселом та іншими постійно трапляються кумедні та незвичайні історії. Найчастіше у різні халепи потрап­ляє сицилійка Франческа. Усе, до чого вона торкається, вибухає, горить і розбивається... А космос близько.

Пуї  Жан-Бернар

Енциклопедія неуків, бунтівників та інших геніїв [Текст] / Жан-Бернар Пуї та Серж Блох ; задум і керівництво Анн Бланшар ; іл. В. Дельшамбре ; пер. з фр. П. Мигаля. – Л. : Вид-во Старого Лева, 2018. - 139 с. : іл

Хто б подумав, що з них виростуть великі люди, коли вони були малими дітьми?

Перед вами галерея портретів видатних особистостей, які залишили помітний слід в історії, літературі, мистецтві та науці, дарма що все починалося безладно. Згодом історія увінчала їх славою й охрестила геніями.

Ці величні постаті фігурують у шкільній програмі як монументальні персонажі. У словниках і музеях бачимо суворочолих класиків із повними кишенями чеснот. Однак кишені бувають дірявими. Спробуй відкрити для себе ці гучні імена по-новому і дізнатися більше про їхні зухвалі юні роки…

Гокінг Стівен

Найкоротша історія часу [Текст] / Стівен Гокінґ і Леонард Млодінов ; [пер. з англ. І. Андрущенка]. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 159, [1] с. : іл.    

Стівен Гокінґ – людина-легенда, науковець, відомий своїми дослідженнями в астрофізиці. Хвороба прикувала його до інвалідного візка, але не зломила дослідницького духу. Він читає лекції, популяризує наукові знання, знімається в наукових фільмах.

Після прочитання цієї книги Ви почнете інакше дивитися на оточуючий світ, адекватно оцінюючи всю його складність, елегантність і неймовірність. А ще, ви частіше і довше станете роздивлятись нічне зоряне небо.
 

Джейсон Р. Бріггс

PYTHON для дітей. Веселий вступ до програмування [Текст] / Джейсон Р. Бріггс; перекл. з англ. Олександра Гординчук. – Л. : Вид-во Старого Лева, 2017. – 400 с.

Програмуйте із задоволенням! Ця книжка легко та невимушено допоможе вивчити основи однієї з найпопулярніших сучасних мов програмування – Python, що завдяки простому і зрозумілому синтаксису особливо пасує для новачків. Крок за кроком, на простих та дотепних прикладах та з допомогою смішних завдань ви зможете пізнати тонкощі мови Python. Навчитеся використовувати основні елементи цієї мови – списки, функції, модулі, малювати вбудованими інструментами Python та анімувати зображення і навіть зможете написати дві справжні комп’ютерні гри: забавку з м’ячем «Скок!» та бродилку «Містер Руки-палички біжить до виходу».
 

Встановлення газу на автомобіль в Івано-Франківській області. ГБО Долина, ціни на гбо, установка гбо.

Категорія: Події | Переглядів: 317 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Вівторок, 23.04.2024, 17:48


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |