Головна » Події » Круглий стіл "Серцем покликані до милосердя".
09.12.2015
Круглий стіл "Серцем покликані до милосердя".

5 грудня 1995 року на засіданні Організації Об’єднаних Націй проголошено Міжнародним днем волонтерів. «Любити і допомагати» - девіз всіх тих, хто не може залишатися осторонь, знаючи, що десь поруч є люди, які потребують підтримки та участі. А ще – турботи, самовідданості та доброти. Саме ці почуття, які неможливо виховати інструкціями та законами – притаманні волонтерам.

З цієї нагоди комісія у справах душпастирства охорони здоров’я Івано-Франківської архієпархії УГКЦ провела засідання круглого столу, в якому взяли участь: провідний методист обласної бібліотеки для юнацтва Когут Світлана Василівна, бібліотекарі читальної зали Калинюк Марія Михайлівна та Цісельська Тамара Анатоліївна.

Голова комісії протоієрей Руслан П’яста окреслив основні напрямки діяльності комісії, запропонував створити системні проекти волонтерства та висловив слова подяки і побажав надалі трудитись,  щоб розвивати та вносити часточку духовності та Божої любові.

Ієрей Ярослав Рохман поділився планами, звернувся до присутніх з проханням виконувати все з любов’ю, не вагатися, відчути в собі волонтера, виявляти милосердя. Адже за допомогою волонтерства молоді люди, усвідомлюючи свою особисту відповідальність за долю країни, роблять внесок у вирішення соціально-значущих проблем суспільства. 

Когут Світлана ознайомила учасників круглого столу з результатами анкетування користувачів Івано-Франківської обласної бібліотеки для юнацтва та бібліотек області, що працюють з юнацтвом та молоддю, в рамках Всеукраїнського соціологічного дослідження «Ставлення молоді до участі у волонтерській діяльності».

Про діяльність клубу духовного спілкування «Вервиця» та волонтерську діяльність бібліотеки розповіла бібліотекар Цісельська Тамара. Не залишається поза увагою бібліотеки соціальна адаптація дітей з обмеженими фізичними можливостями, поширення бібліотечних послуг, створення атмосфери психологічного комфорту.

Калинюк Марія ознайомила присутніх із планом роботи на 2016 рік клубу молодої сім’ї «Щаслива сім’я» та запросила присутніх до співпраці із обласною бібліотекою для юнацтва.

Учасники круглого столу в подальшому співпрацюватимуть з усіма, чиї серця відкриті для співчуття і  для кого горе ближнього – власний біль.

 

Категорія: Події | Переглядів: 833 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Середа, 24.04.2024, 07:49


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |