Головна » Події » Літературні акорди «Троянди Шевченкової любові».
04.03.2015
Літературні акорди «Троянди Шевченкової любові».

Перші дні березня традиційно запрошують українців до вшанування та осмислення одної з найвизначніших постатей в історії України – Тараса Григоровича Шевченка.

Обласна бібліотека для юнацтва запросила учнів 9 класу спеціалізованої школи № 5 на літературні акорди «Троянди Шевченкової любові». Метою заходу стало створення об’ємного, живого образу Тараса – людини, в котрої були почуття, ніжність, кохання, були свої людські, земні бажання, емоції. Бібліотекар Людмила Ковальчук розповіла про долі та історії тих жінок, що стали Музами Поета, так чи інакше залишили слід в житті та творчості, залишили нам свої образи та імена в віршах, поемах, картинах і автобіографічних творах «Художник», «Щоденник». Бачимо Шевченка – звичайну людину, подібну в буденному житті до багатьох інших, що кохали поетично, а потім дуже прозаїчно роздумували про своє кохання. Погляди великого поета на кохання і подружнє життя іноді зовсім приватні, цікаві для молоді, дають можливість їм краще пізнати Т. Шевченка.

У виконані Ярини Семчишин (студентки ІІІ курсу філологічного факультету ПНУ ім. В. Стефаника) прозвучали поетичні рядки про Жінку: матір, дочку, сестру та наречену.

Також, в рамках заходу, представлено бібліотечну виставку «Т. Шевченко: Доля. Муза. Слава». На її полицях читачі ознайомились з новими науковими, науково-популярними процесами та дослідженнями, що присвячені різним аспектам життя та творчості Кобзаря: «Kobzar» переклад англійською мовою Віри Річ, трьохтомник Р. Симоненко, В. Берестенко «Тарас Шевченко та його доба», О. Кульчій «Документальна скарбниця Шевченківських лауреатів», Л. Генералюк «Храми України в малярстві, поезії, прозі Шевченка».

На завершення заходу Анні Мурейко, Ткачук Тамара – викладачі кафедри світової літератури ПНУ ім. В. Стефаника  зазначили про важливість у літературі та житті творчості і постаті Тараса Шевченка.

Категорія: Події | Переглядів: 803 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
П`ятниця, 29.03.2024, 00:48


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |