Головна » Події » Літературний вечір-портрет "Сучасник поколінь прийдешніх"
12.12.2012
Літературний вечір-портрет "Сучасник поколінь прийдешніх"
 
  • З нагоди відзначення 120-ї річниці від дня народження Миколи Куліша обласна бібліотека для юнацтва спільно з відомим прикарпатським письменником Ярославом Ярошем провели 11.12.2012року літературний вечір-портрет «Сучасник поколінь прийдешніх».

            Микола Куліш писав твори, засновані на кращих традиціях української літератури та культурних надбань світової драматургії. Митець будував свої п’єси переважно на сюжетах з українського життя. Він ретельно вивчав його, часто мандрував Україною, намагаючись побачити та почути чим живуть люди, про що думають, як розмовляють та чого прагнуть. Кожна з його п’єс, що дійшла до нас вимагає того, щоб її не тільки уважно читали, а й уважно перечитували, ставили на сценах театрів.

            Завідувачка читального залу Мар’яна Лашта та бібліотекар читального залу Валентина Вережак підготували та представили медіа-презентацію про життєвий і творчий шлях Миколи Куліша.

          

     Цікавою та змістовною була розповідь письменника Ярослава Яроша, звучали фрагменти із п’єси Я. Яроша «Антоніна (Микола Куліш)» у виконанні студентів Х.Вульчин, О.Перекицей,Л.Кузів,М.Крищук.


     Про важливість проведення таких мистецьких заходів говорили Наталя Благун, кандидат філологічних наук, доцент Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника та Вірослав Новак, син педагога і артиста Володимира Новака, який грав роль у виставі за п’єсою "97" Миколи Куліша в Коломийському самодіяльному театрі.


     Для того, щоб присутні студенти могли осягнути всю геніальність  творчості Миколи Куліша була представлена бібліотечна виставка – портрет «І буде дух його із віку в вік сіяти...», яка висвітлює найяскравіші в художньому сенсі й тематично різнопланові твори відомого драматурга, монографічні дослідження про творчість Миколи Куліша, матеріали із газетних та журнальних статей, які дають можливість широко відтворити дискусії 20-х років та суспільний резонанс п’єс Миколи Куліша.

Категорія: Події | Переглядів: 2133 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Середа, 24.04.2024, 17:13


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |