Головна » Події » Літературно-медійна сильвета «Митрополит Андрей – Князь української Церкви».
18.02.2015
Літературно-медійна сильвета «Митрополит Андрей – Князь української Церкви».

«Тільки для Вас маю жити, - для Вас

Цілим серцем і душею працювати,

Для Вас усе посвятити, - ба, навіть,

 й життя своє віддати»

                   Андрей Шептицький

У кожної нації є особистості, які назавжди залишаються  в пам’яті народу, стають частинкою державного надбання, є прикладом для підростаючого покоління. Такою постаттю для українців, за яку ми повинні дякувати Господу Богу, був і залишається митрополит Андрей Шептицький.

З нагоди відзначення 150-ї річниці від дня народження Владики  в обласній бібліотеці для юнацтва, в рамках засідання молодіжного клубу духовного спілкування «Вервиця», відбулася літературно-медійна сильвета «Митрополит Андрей – Князь української Церкви». Митрополит Андрей Шептицький увійшов в історію української державності, як визначна постать релігійного, наукового, культурно-історичного простору країни. Його ім’я вже давно стало символом української Церкви, символом духовності нації, символом національного та духовного єднання народу та церкви.

На зустріч із старшокласниками природничо-математичного ліцею завітали представники благодійної місії «Апостол»:

 Уляна Андрусів – головний редактор християнського журналу «Слово», член Національної спілки журналістів України, кандидат філологічних наук, викладач ПНУ ім. В. Стефаника, ознайомила юнаків та дівчат з архієпархіальним журналом «Слово».

Духівник благодійної місії «Апостол», засновник християнського журналу «Слово» о. Роман Терлецький розповів присутнім про роль постаті Владики Андрея для молодого покоління та його релігійну діяльність.

Працівники благодійної місії «Апостол» Галина Литвин продемонструвала старшокласникам уривки з фільмів, знятих працівниками Львівського державного історичного архіву (ініціатор Оксана Гайова), ознайомила з дитячими та юнацькими роками Андрея Шептицького, його духовним зростанням та багатогранною діяльністю.

Кобрин Микола Юрійович – головний спеціаліст управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації висвітив роль митрополита в українському суспільстві, його розповідь доповнила Олена Михайлівна Сеник – почесний член міської Просвіти Івано-Франківська, вчитель.

В знак шани великого мецената і покровителя української культури, для  висвітлення тих величних діянь, які творив для України духовний глава українського народу, завідуюча інформаційно-бібліографічним відділом Оксана Шинкаренко провела огляд розгорнутої книжкової виставки пам’яті «Владика Галицький: митрополит Шептицький».

На завершення заходу о. Роман Терлецький провів для старшокласників вікторину «Сторінки біографії слуги Божого Андрея Шептицького». Активні учасники отримали пам’ятні подарунки від благодійної місії «Апостол» та книжки від обласної бібліотеки для юнацтва. Захід завершився спільною молитвою.

Нехай приклад і погляди Великого Митрополита підтримують нас у вірі в краще майбутнє України та українського народу.

Категорія: Події | Переглядів: 963 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
П`ятниця, 19.04.2024, 07:50


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |