Головна » Події » Літературно-мистецькі Шевченківські читання «Велич поета – до кожного серця».
22.04.2013
Літературно-мистецькі Шевченківські читання «Велич поета – до кожного серця».

         Від того, чи знайдеться місце для Тараса Шевченка в храмі власної душі кожного з нас, залежить, ким ми є і ким ми будемо. Адже для всього світу вже понад півтора століття слово «Україна» нерозривне з ім’ям Тараса Шевченка, бо йому судилося стати глашатаєм мрій і прагнень народу, символом своєї нації та країни.

         З нагоди вшанування пам’яті Великого Кобзаря – Тараса Шевченка обласна бібліотека для юнацтва спільно з літературним музеєм Прикарпаття організували літературно-мистецькі Шевченківські читання «Велич поета – до кожного серця».

        

Завідуюча інформаційно-бібліографічним відділом обласної бібліотеки для юнацтва Оксана Шинкаренко презентувала бібліотечну виставку – присвяту «У кожній думці Кобзаря, живе могутня Україна». Старшокласники природничо-математичного ліцею ознайомилися з невичерпними пластами життя і творчості українського генія, великого поета і Кобзаря із книг авторів, літературознавців, фахівців у галузі шевченкознавства Павла Зайцева «Життя Тараса Шевченка», О. Руденка «Вічний як народ», Ю. Ковтуна «Тарасові музи» та інших. Привідкрили для себе ще одну сторінку його творчості – світ мистецтва, познайомилися з його живописною спадщиною.

      

      З метою розкриття поетичної творчості Шевченка, учасники літературного гуртка «Істина» під керівництвом Людмили Батюженко з центру дитячої та юнацької творчості учнівської молоді продемонстрували кращі поетичні твори Шевченка, які є цінним духовним надбанням, і які до сьогодні не втратили своєї актуальності.

         Про поширення та видання творів Тараса Шевченка в Галичині, про вшанування його пам’яті на Івано-Франківщині розповів директор літературного музею Прикарпаття Володимир Смірнов та здійснив літературну мандрівку «Шевченко і Прикарпаття».

        Нині ми вклоняємося національному поетові, причащаємося його могутнім духом, його пророчою поезією і натхненною піснею. Ми розбуджуємо в собі непобориму правду й велику мудрість Кобзаря, аби скріпити свою віру його провісницькими рядками:

 І на оновленій землі

 Врага не буде, супостата…

 А буде син, і буде мати,

 І будуть люди на землі.

 

Категорія: Події | Переглядів: 2429 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
П`ятниця, 29.03.2024, 05:54


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |