Головна » Події » Медіа - екоподорож «Краєзнавчі дивовижі».
22.04.2019
Медіа - екоподорож «Краєзнавчі дивовижі».

В рамках екологічного тижня «Жити в стилі ЕКО – вчить бібліотека», в Івано-Франківській обласній бібліотеці для юнацтва відбулась медіа - екоподорож «Краєзнавчі дивовижі». Учасниками екомандрівки стали учні 9-Б класу академічного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради.

Юнаки та дівчата мали можливість дізнатись про справжні рекорди й дивовижі нашого краю, які вражають весь світ, помандрувати заповідними хребтами Карпат до найвищих вершин України – Говерли, Попа-Івана, Петроса; високогірних озер Несамовите та Бребенескул; завітали до «Чудо Старуні», де знаходиться єдиний в Україні грязевий вулкан та до Княжидвірського тисового заказнику – однієї з найбільших ділянок проростання тису ягідного в Європі; прогулялись високими та крутими берегами Дністровського каньйону до Червоної гори та стародавніх замків.

Також учні віртуально мандрували бурхливими гірськими річками, спокійними плесами озер, шумливими водоспадами, небезпечними висячими болотами-трясовинами, кляузами, що зникають та дізнались про їх охорону та збереження. Адже, незважаючи на те, що стан екології на Прикарпатті згідно з останніми дослідженнями зараз чи не найкращий в Україні, нашим горам, рікам, флорі та фауні загрожують нові екологічні проблеми: наміри будівництва малих ГЕС на гірських річках. Саме вони можуть спричинити велику шкоду не тільки екосистемі рік на яких будуть споруджуватися, але і нанести непоправну шкоду всім горам Карпатам – зміна гідрологічного режиму річок; перешкода руху на нерест форелі та іншим видам риб; підсилення зсувів; можливість регіонального підвищення рівня підземних вод та підтоплення земель в районі водосховищ; спотворення гірських ландшафтів, а разом з тим зниження туристичної привабливості регіону.

Сподіваємось що віртуальна мандрівка зміцнить любов підростаючого покоління до природи та навчить їх, як її берегти, адже лише спільними зусиллями, у третьому тисячолітті можна залишити чистими річки, джерела та ліси у спадок своїм дітям та онукам.

Категорія: Події | Переглядів: 688 | Додав: admin | Рейтинг: 1.3/9
П`ятниця, 26.04.2024, 11:26


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |