Головна » Події » Обласний семінар "Бібліотека і молодий читач"
26.09.2014
Обласний семінар "Бібліотека і молодий читач"

24 вересня 2014 року, на базі Івано-Франківської обласної бібліотеки для юнацтва відбувся обласний семінар «Бібліотека і молодий читач: завдання, напрацювання і перспективи співпраці» для бібліотечних працівників, що працюють з юнацтвом.

"Сьогодні бібліотека розширює сферу своєї діяльності. Сучасний бібліотекар є новатором, педагогом, психологом, креативно мислячою людиною. Бібліотечні працівники активно презентують нові ідеї та форми роботи" – сказала Світлана Шаган, директор обласної бібліотеки для юнацтва, відкриваючи семінар бібліотек.

«Сучасна література для молодих: книжкові розсипи та читацькі уподобання», в формі консультації та книжкової виставки «Міні - маркет сучасної книги» провела Наталія Іванова, завідувачка відділом абонементу обласної бібліотеки для юнацтва.   

На виставці представлені книги Світлани Талан «Помилка», «Коли ти поруч»; Олени Печорної «Грішниця», «Кола на воді»; Ірен Роздобудько «Мандрівки без сенсу і моралі», «ЛСД»,  які є найпопулярнішими в читачів та молодий струмінь у літературі Андрій Любко, Таня Малярчук, Любко Дереш і Софія Андрухович.

Відбулася зустріч учасників семінару з директором видавництва «Лілея – НВ» Василем Іваночком.

«Періодичні видання в структурі інформаційних потреб користувачів» наочно популяризувала в своєму виступі Оксана Шинкаренко, завідувачка інформаційно-бібліографічним відділом обласна бібліотека для юнацтва.

Учасники семінару ознайомилися з літературними журналами обласної бібліотеки для юнацтва, тематичною виставкою періодичних видань «Вітер мандрів кличе допитливих" та літературним  дефіле по сторінках журналу «Дніпро».

 

Бібліотекарі взяли активну участь в майстер-класі «Що читає бібліотекар?» заповнивши анкети «Читає бібліотекар  – читають всі» та «Читаючий бібліотекар».

Згідно матеріалів анкетування:

- Який сьогодні молодий читач?

В основному визначилися бібліотечні фахівці, що вимогливий, інтелектуальний та ерудований.

- Що читають сьогодні бібліотекарі?

Н. Фіалко, Г. Медвідь, Л. Дашвар, О. Печорна.

- Сучасна українська книга, яка вона є?

Цікава, захоплююча, актуальна і різноманітна.

Виявлено багато нюансів, на які варто звернути увагу бібліотекарям, щоб достойно забезпечувати сучасне юнацтво та молодь необхідними матеріалами й заходами, приймати ефективні рішення про шляхи та способи залучення нових читачів до книгозбірень, залишитися цікавими для молодих людей та бути завжди на вістрі часу.

 

Категорія: Події | Переглядів: 1065 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Вівторок, 16.04.2024, 08:51


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |