Головна » Події » Патріотична акція «Моя Батьківщина – Україна»
11.10.2018
Патріотична акція «Моя Батьківщина – Україна»

Минулого року обласна бібліотека для юнацтва започаткувала новий проект - Тиждень юного патріота, який цього року проходить під назвою «Всім серцем любіть Україну свою». Головна ідея проекту - ознайомлення молоді з найдраматичнішими та найгероїчнішими сторінками у вітчизняній історії. Знані та невідомі події та люди, які тим чи іншим чином причетні до творення «живої історії», зустрінуться з школярами та студентами, відкриваючи їм світи української героїки. Перший з низки заходів, які пройдуть з ініціативи обласної бібліотеки для юнацтва протягом цього тижня – патріотична акція «Моя Батьківщина – Україна» відбулася на вулиці Незалежності, біля приміщення бібліотеки та привернула увагу мешканців та гостей міста.

Захід розпочала бібліотекар читального залу Людмила Ковальчук, яка представила книжкову виставку «Українські герої – символ гідності» та розповіла про історію релігійного свята - Покрова Пресвятої Богородиці. На землі Русі це свято прийшло з прийняттям християнства та глибоко вкорінилося в народних звичаях та культурі. Вшанування Божої Матері, як покровительки нашого народу, тягнеться золотою ниткою від княжих часів до сьогодення. В цьому святі поєдналось і могутнє небесне заступництво, і вшанування земних героїв, що взявшись за зброю та в різні часи і епохи захищали державу. В патріотичній акції взяли участь, вшанували пам'ять померлих героїв та подякувати за їх подвиг живим захисникам Батьківщини, талановиті дівчата - учасники гуртка художнього читання «Скарбниця слова» ( керівник Оксана Сливка), які виконали вірші сучасних українських авторів на тему мужності , вірності та гідності національним ідеалам. Учні музичної школи №2 ім. Володимира Барвінського, лауреати чисельних міжнародних музичних і співочих конкурсів Ірина Шегеда та Ростислав Мошура виконали військовий романс «Нас весна не там зустріла». Мелодійним зізнанням в любові до всіх матерів стала пісня на слова та музику Іванни Мошури «Матінка-журавка» у виконанні Ірини Шегеди.

Протягом тижня в читальній залі бібліотеки діють книжкові виставки : виставка-хронологія «Лине слава козацька з далеких віків» та віртуальна виставка «Українські герої – символ гідності», книги та періодичні видання з якої можна переглянути на сайті бібліотеки. Книги та статті виставки перед нами розгортають сторінки героїчних, звитяжних днів упродовж різних історичних епох, але основу складають розповіді про тих, хто з 2013 року і до сьогодні закривають щитом кордони України від ворожої агресії.

Бібліотека – це той центр, де почуття гідності, національної приналежності, патріотизму передаються через книги, через приклади, через зустрічі з кращими представниками української нації – письменниками, воїнами, митцями, героями.

  

 

  

Категорія: Події | Переглядів: 475 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
П`ятниця, 19.04.2024, 17:17


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |