Головна » » Перший навчальний урок "Ми для Європи – Європа для нас"
04.09.2017
Перший навчальний урок "Ми для Європи – Європа для нас"

Для великої кількості молоді перше вересня - це день,коли зустрівшись із своїми друзями, можна поділитись враженнями про літні місяці, дні відпочинку чи самовдосконалення, розповісти про плани на наступний навчальний рік. Уроки ще не такі інформативно важкі та вчителі привітно посміхаються , не вимагають показати домашнє завдання. Але і в цей день, за традицією, після шкільної лінійки та вітальних слів, проводиться Перший урок, тематика якого пов´язана з актуальними проблемами України , з важливими історичними датами та постатями.

Перший навчальний урок на тему «Ми для Європи – Європа для нас», який підготувала бібліотекар Людмила Ковальчук разом з учнями 10-го-А класу СШ №5, пройшов у формі футуристичного діалогу : «Які події сталися б в Україні , якщо б у 2018 році Україна ввійшла в ЄС?». Спершу старшокласники пригадали , що вони знають про Європейський Союз – загальновідомі факти та враження від поїздок в країни ЄС. Потім, розділившись на дві групи створили «Дерево наслідків», на невеликих аркушах паперу, що символізували гілки, були написані результати – позитивні й негативні , які можуть на думку молоді виникнути в сучасних умовах соціально-економічного та політичного життя України для більшості українського народу. Відбулось активне обговорення та дискусія щодо написаного. До позитиву відносили можливість молоді подорожувати та вільно навчатись за кордоном в найкращих ВУЗ-ах Європи , підвищення соціальних виплат до євро стандартів, створення військових баз на кордоні з Росією. Турбує юнацтво масовий виїзд українців закордон на постійне місце проживання і хвилю мігрантів, що змушена буде прийняти Україна. Так чи інакше , а старшокласники пов´язують своє майбутнє з Європою. Ще одним випробуванням для них стала гра «Столиця, яку я знаю», в якій вони показали свої знання з політології та історії.

Переглядів: 536 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
П`ятниця, 19.04.2024, 10:14


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Вересень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |