Головна » Події » "Подорож у минуле нашого міста"
01.08.2023
"Подорож у минуле нашого міста"

 

Історична доля міста Станіславова є надзвичайно цікавою, і відтворювали її на папері у різні часи та різні люди. Вони були різні за національностями, різного віку, різних професій, різних епох, але їх об’єднювала любов до рідного міста. Саме історико-краєзнавче об’єднання «Моє місто» подарувало нам чудову серію видань, яка вже нараховує на сьогоднішній день до 50 номерів. Видання знайомлять читачів з історичним, суспільно-політичним і культурним життям нашого міста з часів заснування до наших днів.

Слово пам’ятник означає пам’ять про подію, або людину на чию честь встановлено монумент. Та є  пам’ятники – привиди. Колись вони прикрашали місто, але їх знищив безжальний вітер історичних змін. Незважаючи на це вони продовжують жити на старих світлинах, поштівках і в людській пам’яті.

    «Історія в камені: пам’ятники, що не дійшли до наших днів» , під такою назвою в обласній бібліотеці для юнацтва пройшла подорож у минуле нашого міста, для учасників  Івано-Франківського територіального центру соціального обслуговування. Бібліограф інформаційно-бібліографічного відділу Ярослава Бідичак ознайомила учасників зустрічі з фотографіями та малюнками пам’ятників, які були у нашому місті у минулих століттях.

      Саме з книги І. Бондарева «Слідами забутих пам’ятників», що вийшла в серії «Моє місто» під  № 36, читачі дізнаються про пам’ятники Хресту Спасителю, Діві Марії, Яну Непомуку, цісарю Францу І, Грюнвальдській битві та ін. Радянська доба на Прикарпатті  тривала неповних 50 років, але за цей порівняно невеликий відтинок  часу було знищено багато пам’яток історії, особливо сакрального мистецтва. Безперечно,  це є дуже великою втратою для нашого міста.

      Для більш детального ознайомлення з історією Станіславова до уваги присутніх була презентована книжкова виставка  «Історичне обличчя сучасного міста», на якій представлені книги з серії «Моє Місто» та світлини пам’ятників, що не дійшли до наших днів.

Категорія: Події | Переглядів: 47 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Четвер, 02.05.2024, 14:14


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Серпень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |