Головна » Події » Правова гра-випробування "Твої бажання і твої потреби"
19.04.2016
Правова гра-випробування "Твої бажання і твої потреби"

       З правовими питаннями ми зустрічаємося дуже часто. Помилковою є думка, ніби сфера застосування права обмежується покаранням осіб, які порушили закон. Багато хто з учнів дивується, дізнавшись, що наші повсякденні вчинки часто мають правову оцінку. Право, закони супроводжують людину все її життя.

          Обласна бібліотека для юнацтва підтримує правоосвітню роботу з молоддю міста. В межах діяльності клубу молодих знавців права «Де юре» відбуваються цікаві та різноманітні заходи, що заохочують юнацтво до вивчення права та Конституції України, застосування цих знань в повсякденному житті. Одна з найефективніших форм роботи з учнями – це гра. Керівник правничого клубу «Де юре» Ковальчук Людмила провела правову гру-випробування «Твої бажання і твої потреби» для учнів 10 класу обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості.

        

     Поділившись на дві команди, старшокласники перевірили свої знання з питань міжнародного та українського права, шукаючи відповіді на запитання ведучої в невеликих конкурсах і вікторинах. Деякі з завдань передбачали пошук відомих їм життєвих прикладів вирішення тієї чи іншої правової ситуації. Юні правознавці складали біографії відомих правозахисників та зачитували  найвідоміші  їх вислови про права людини  та важливість дотримання моральності в законі. Одна з команд перемогла і отримала солодкий подарунок, який був по дружньому розділений серед всіх учасників гри.                                                                

           В такій формі роботи з молоддю важливим є командний дух та знання кожного з членів команди, дати можливість проявити себе, вислухати: якщо відповідь не вірна, проаналізувати і разом знайти правильне рішення. Щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов'язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба знати закони. Для молодих людей важливим є не детальне вивчення нюансів законодавства, а виховання поваги до букви закону, створення певного морально-психологічного бар’єру, щодо вчинення злочину.

Категорія: Події | Переглядів: 737 | Додав: admin | Рейтинг: 3.0/2
Вівторок, 23.04.2024, 11:45


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |