Головна » Події » Правовий діалог «Людина у світі законів».
11.12.2020
Правовий діалог «Людина у світі законів».

Одним з основних аспектів вивчення сучасної правової карти світу є ознайомлення молоді з діючими міжнародними законодавчими документами, що захищають права та свободи людини. Ініціатором створення та впровадження декларацій, актів, конвенцій та договорів було міжнародне товариство в рамках ООН - Загальна декларація прав людини, Міжнародний пакт про громадянські і політичні права, Міжнародний пакт про економічні, соціальні і культурні права, Європейська конвенція про захист прав людини та основних свобод.

10-го грудня відбувся правовий діалог «Людина у світі законів» в якому взяли участь учні 9-Б класу Івано-Франківського академічного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради. Бібліотекар обласної бібліотеки для юнацтва, керівник молодіжного клубу знавців права «Де юре» Людмила Ковальчук познайомила учасників заходу з історією зародження та розвитку міжнародного законодавства в сфері прав та свобод людини. А також, провела навчальну гру «Як ви вважаєте?», яка знайомить з текстом Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод. Вона була підписана 4 листопада 1950 р. і проголосила невід’ємні права та свободи кожної особи і зобов’язала держави гарантувати їх кожній особі, що знаходиться під їхньою юрисдикцією. Старшокласники поділились на кілька невеликих груп і отримали роздатковий матеріал. Необхідно було за спільною згодою всіх у групі розкласти картки з твердженнями на певне поле – «завжди», «у деяких випадках», «у більшості випадків». Після закінчення роботи в групах учасники гри обговорювали та пояснювали причини своїх рішень у грі і дізнались, що твердження, які вони отримали  це -  положення Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод. До уваги юнаків та дівчат бібліотекар ліцею Марія Хміль представила бібліотечну виставку «Мої права в моїй державі». Активну допомогу в організації та проведенні заходу надали вихователь Віра Мулик та класний  керівник Марія Худоногова.

Неформальна атмосфера заходу сприяла вільному спілкуванню з юнацтвом, висловленням своїх позицій та поглядів на сучасний стан правових ситуацій.

Категорія: Події | Переглядів: 498 | Додав: admin | Рейтинг: 0.7/32
Середа, 24.04.2024, 20:52


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |