Головна » Події » Правовий кросфіт «Зроби крок вперед».
09.12.2020
Правовий кросфіт «Зроби крок вперед».

Реалізація прав людини в повсякденному житті означає не тільки дотримання законодавства та конституційних норм, а й дотримання принципів толерантності та співжиття між людьми у всьому світі.

Щорічно обласна бібліотека для юнацтва проводить для учнівської молоді міста пізнавальний проєкт «Тиждень права», в якому знайомить старшокласників з різноманітними  аспектами права та формування правосвідомості. Цього року учні 9-Ф класу Івано-Франківського академічного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради взяли участь в правовому кросфіті (рольова соціальна гра) «Зроби крок вперед». Учні отримали рольові картки та спробували грати ролі людей, відштовхуючись від їхніх шансів та можливостей у соціумі. Перевтілившись у своїх однолітків з різних соціально-матеріальних прошарків, різних національностей та віросповідань, вони отримали цілий список ситуацій та подій, де повинні були прийняти рішення про наступний «крок» від імені свого персонажа. Після цього відбувся діалог, в якому учасники обговорили та оцінювали свої емоції та дії під час гри, порівняли реальні життєві ситуації. Порушувалися питання толерантності, дискримінації, боулінгу, терпимості, стереотипів. Організатор та фасилітатор  гри  - бібліотекар обласної бібліотеки для юнацтва, керівник молодіжного клубу знавців права «Де юре» Людмила Ковальчук.

В читальному залі обласної бібліотеки для юнацтва розгорнута виставка–правничий пеленг «Через правові знання до правового світогляду». Матеріали виставки складаються з монографій, брошур, підручників та журналів присвячених міжнародному праву, правам дитини, історії виникнення та розвитку прав людини в Україні та світі.

  

Категорія: Події | Переглядів: 557 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Четвер, 25.04.2024, 00:47


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |