Головна » Події » Правовий практикум «Хто ти: лідер чи спостерігач?».
19.12.2019
Правовий практикум «Хто ти: лідер чи спостерігач?».

Бібліотекар читальної зали Людмила Ковальчук провела з учнями 8-го класу Івано-Франківського академічного ліцею для обдарованих дітей Івано-франківської обласної ради, правовий практикум «Хто ти: лідер чи спостерігач?». Своє знайомство зі світом Закону та Права діти розпочали з невеликого відеоролику «Історія розвитку прав людини» та розповіді Людмили Ковальчук про те яке місце займає правова обізнаність в сучасному світі, чому так важливо дотримуватись загальних норм та правил. Вихованці ліцею при допомозі вихователя Віри Мулик та класного керівника Марії Худоногової пригадали державні свята, в яких прописано права людини. Після певної теоретичної частини юнацтво спробувало свої сили в різноманітних правових іграх . Учні поділилися на декілька груп, кожній з них було запропоновано ознайомитись з морально-правовими ситуаціями гри «Правовий лабіринт», що дійсно можуть трапитись з ними або їх друзями в шкільному житті. Учасники команд шукали найоптимальніший вихід з проблемної ситуації та пояснювали, чому вони обрали саме цей шлях. Метою завдань було усвідомлення того, що багато неприємних, а інколи, й небезпечних ситуацій можна уникнути поговоривши про це з іншими – батьками, вихователями, друзями. Ще одним завданням став кросворд «Загальна Декларація прав людини» - за зображеннями на екрані та ключовими словами діти повинні були знайти та зачитати статті Декларації прав людини, які були у кожного. Таким чином вони не тільки познайомились з текстом документу, а й створили певні асоціації з тими порушеннями та проблемами, які існують при дотриманні правових норм Декларації.

Протягом заходу додатковою інформаційною підказкою для всіх учасників ігор стала виставка-порада «Правовий калейдоскоп».

 

Категорія: Події | Переглядів: 297 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Четвер, 25.04.2024, 06:10


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |