Головна » Події » Прес-калейдоскоп «Шевченко, якого ми не знаємо»
21.03.2014
Прес-калейдоскоп «Шевченко, якого ми не знаємо»

Шевченкіана – це співтворчість, наслідок діяння Шевченкової поезії й самого образу Шевченка, долі Шевченка на душу естетично чуйної і національно відповідальної людини. Цими березневими днями Україна відзначає 200-річчя від дня народження видатного українського поета, художника, громадського діяча Тараса Шевченка.

В обласній бібліотеці для юнацтва, до 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка, проведено прес-калейдоскоп «Шевченко, якого ми не знаємо».  Переслідування, заслання, життя на чужині, бідність – це не всі факти біографії Тараса Шевченка. Досліджуючи творчість і листи Тараса Шевченка фахівці  відкривають для нас нові сторінки його приватного життя.


Марія Калинюк бібліотекар читальної зали ознайомила учнів 6 класу ЗОШ №5 з новими публікаціями,  невідомими фактами із життя та творчості Шевченка, які містилися на шпальтах газет і журналів, зокрема: «Про що мріяв Тарас Шевченко», «Тарас Шевченко і лікарі»,  «Етнокраєвиди у творчості письменника», «Таємне перепоховання у 1939р.» та інші.

З часів старозаповітних пророків жодне  серце не вміщало в собі так багато надмірної любові і так багато ненависті.

«В гніві він – як пророк, в покірливості – як апостол; його ласка переходить у молитву, його лагідність – у подвиг любові і прощення: кожне почуття він доводить до пафосу, релігійний у кожному своєму слові, іншим і не може бути великий національний поет, жрець і жертва свого народу, облагороджуваний; піднесений, він втілював у красу і святиню все, що створила його батьківщина». (Корній Чуковський 1914р.).

Творчість Шевченка Т.Г.  має величезний вплив на подальший розвиток української культури, на долю кожного із нас – як його сучасників,  так і нащадків. Адже те, про що він писав, що передбачав, у що вірив і про що мріяв майже два століття тому, актуальне як учора, так і сьогодні. І в прийдешньому – у цьому дивовижна сила таланту генія. Ось чому кожен із нас вважає Тараса Шевченка не лише видатною історичною особою, а й своїм славетним сучасником.


 

 

 

Категорія: Події | Переглядів: 991 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Субота, 20.04.2024, 12:01


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |