Головна » Засідання клубів » Презентація книги Людмили Андріїшин, Олександри Брацюнь «Психологічний супровід та духовна опіка паліативного пацієнта».
18.03.2016
Презентація книги Людмили Андріїшин, Олександри Брацюнь «Психологічний супровід та духовна опіка паліативного пацієнта».

Страждання і втрати, які супроводжують людське життя, проливають світло на світ людських обмежень і недосконалостей та відкривають простір для розвитку та утвердження таких цінностей, як людська солідарність, милосердя і безумовна любов. Саме любов, яка живиться з джерела віри і надії на Бога, приносить людині найбільше щастя та мир.

В обласній бібліотеці для юнацтва відбулося засідання молодіжного клубу духовного спілкування «Вервиця» в рамках Ювілейного року Божого Милосердя: «Крок до милосердя» - презентація книги Людмили Андріїшин, Олександри Брацюнь «Психологічний супровід та духовна опіка паліативного пацієнта».

Паліативна терапія, як окрема галузь медицини бере свій початок у 80-х роках минулого століття. Саме термін «паліо» у перекладі означає «облегшувати». Паліативна медицина застосовується в тому разі, коли хворобу не вдається вилікувати.

 

На зустріч із студентами медичного коледжу завітали о. Руслан П’яста голова комісії у справах душпастирства охорони здоров’я Івано-Франківської архієпархії УГКЦ, о. Ярослав Рохман – заступник голови комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я, які розповіли про духовну опіку, підтримку душевного спокою людини, яка захворіла на невиліковну хворобу, про значення віри, роль молитви і святих таїнств для паліативного пацієнта. Наголосивши, що допомога може мати різні форми: провідати хворого, вислухати його, допомогти персоналу у догляді за ним, потішити, помолитися, бо в такий спосіб ми чинимо сім діл милосердя щодо душі та тіла, а отже виконуємо заповіді Христа про любов до ближнього.

Автор книги, головний позаштатний спеціаліст з паліативної допомоги департаменту охорони здоров’я  в Івано-Франківській області, завідувачка виїзного консультативного відділення Івано-Франківського обласного клінічного центру паліативної допомоги, ознайомила присутніх з компонентами, завданнями комплексної кваліфікованої паліативної допомоги, розповіла про роль спілкування в догляді невиліковного хворого, моральні критерії роботи з пацієнтами, етичні принципи роботи волонтерів в закладі паліативної опіки.

На завершення зустрічі молодь переглянула медіа-презентації: «Паліативна медицина», «Модель якості життя», «Малюнки болю».

Завершився захід спільною молитвою за всіх хворих України, які перебувають у термінальному стані.

До уваги користувачів обласної бібліотеки для юнацтва, в читальній залі презентовано бібліотечну виставку «Ти творець власної духовної краси» присвячену Ювілейному року Божого Милосердя. 

Категорія: Засідання клубів | Переглядів: 1056 | Додав: admin | Рейтинг: 1.0/1
П`ятниця, 26.04.2024, 15:57


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |