Головна » Події » Презентація книги "Вічний Павло...: Спогади про Павла Казимировича Добрянського"
21.03.2013
Презентація книги "Вічний Павло...: Спогади про Павла Казимировича Добрянського"

В обласній бібліотеці для юнацтва відбулася презентація книги «Вічний Павло…: Спогади про Павла Казимировича Добрянського» - знаного українського прозаїка – гумориста.

         Павло Казимирович 15 років (1975 – 1990 рр.) очолював Івано-Франківську обласну організацію Національної спілки письменників України, понад 20 років був членом редколегії Всеукраїнського літературно-художнього та громадсько-політичного журналу «Перевал», який видається в Івано-Франківську, великий життєлюб, душевний чоловік і Богом обраний гуморист.

         Видано понад 20 книг Павла Казимировича Добрянського: добірки гуморесок, усмішок, коротких діалогів, веселі бувальщини, вибране.

      

Упорядником книги є Євген Баран – літературознавець, критик, голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України.

Євген Михайлович у своєму виступі розповів про те, як виникла ідея написання книги. Насамперед, вона є книгою – спомином. А тому у ній домінує настрій елегійного суму.

         Відкриває книгу есей упорядника, написаний до ювілею письменника у березні 2010 року, а також вірш присвята Ярослава Дорошенка до 70-річного ювілею Павла Казимировича, видрукуваний на спілчанській грамоті.

         Книга має декілька розділів:

-         спогади письменників про Павла Казимировича;

-         інтерв’ю з Павлом Казимировичем, яке провів Євген Баран до ювілею письменника у березні 2010року;

-         листи до Павла Казимировича;

-         фотоархівні матеріали.

На презентації книги поділилися своїми спогадами про Павла  Добрянського заступник з гуманітарних питань голови Івано-Франківської міської ради Михайло Верес (книга спогадів видана за сприяння Івано-Франківської міської ради); заступник начальника управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Василь Тимків; колеги по перу, друзі:

 

Степан Процюк, Ярослав Ткачівський, Неоніла Стефурак, Олександр Смоляк, Ганна Дорошенко, Роман Фабрика, Дмитро Юсип, Василь Бабій, Василь Добрянський, Михайло Книшук, Ярослав Ясінський.

  

  Дружина Павла Казимировича Емілія Василівна Добрянська звернулася до присутніх теплими словами вдячності за книгу спогадів «Вічний Павло…»

    

Бібліограф обласної бібліотеки для юнацтва Ярослава Бідичак  провела огляд літератури представленої на розгорнутій бібліотечній виставці «Лірик і гуморист: Павло Добрянський».

Директор обласної бібліотеки для юнацтва                 Світлана Шаган зазначила важливість зустрічі молоді з літераторами краю та книги спогадів про прозаїка - гумориста  Павла Казимировича Добрянського, якого знали і любили.

     Білими снігами, рясними дощами, золотим листом лягає в душу добра пам’ять про людину, яка цінила життя, розуміла людей і любила цей світ.

 

 

 

 

Категорія: Події | Переглядів: 1753 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
П`ятниця, 29.03.2024, 15:04


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |