Головна » Події » Шевченківські дні.
17.03.2020
Шевченківські дні.

Перші весняні дні для шанувальників  літературної спадщини  Великого Кобзаря – це можливість щоразу по новому осмислити його поетичні та прозові твори, зрозуміти сучасне і себе в ньому.

Для кращого сприйняття особистості митця 10-11 березня обласна бібліотека  для юнацтва презентувала в бібліотеці та в  навчально-методичному центрі  культури і туризму Прикарпаття розгорнуті  книжково-ілюстративні виставки «Струни Кобзаревого серця» та «Тарас Шевченко у спогадах сучасників». Завідуюча інформаційно-бібліографічним відділом Оксана Шинкаренко ознайомила із творчою спадщиною неперевершеного митця слова, пензля і співу. Розповіла про нелегкий шлях Великого Кобзаря. Про книги відомих авторів – літературознавців, фахівців в галузі Шевченкознавства Павла Зайцева «Життя Тараса Шевченка», Івана Дзюби «Тарас Шевченко», «Тарас Шевченко серед поетів світу», Д. Антоновича «Шевченко – маляр», Д. Чуб «Живий Шевченко. Невигадані оповіді» та багато інших, де йде мова про Шевченка – поета і Шевченка – художника, яким насправді він був у побуті, які  мав смаки, уподобання, як проявляв свою кмітливість і дотепність

         Вихованці гуртка художнього читання «Істина» (керівник Людмила Батюженко) з міського центру дитячої та юнацької творчості підготували поетичну композицію «Ми тебе не забули, Тарасе».

         Декламуючи поезію Шевченка звертаючись до Кобзаря, ми «пригощаємося вічністю», мудрішаємо, духовно зростаємо, бо Тарас Шевченко для кожного свідомого українця є символом незалежності духу, справжності, патріотизму й щирої любові до України.

 

Категорія: Події | Переглядів: 593 | Додав: admin | Рейтинг: 10.0/1
Субота, 20.04.2024, 17:09


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |