Головна » Події » Свято духовності "Ти- творець власної духовної краси"
18.02.2011
Свято духовності "Ти- творець власної духовної краси"

Тема духовності – вічна тема, яка хвилюватиме світ допоки сонце світить на землі. Совість, честь, доброта, порядність – головні людські цінності. Але чи усвідомлюємо ми це у жорстокості сьогодення, творимо милосердя, поважаємо один одного, є справжніми християнами?

Саме цій темі була присвячена зустріч, яка відбулася в бібліотеці 18 лютого 2011 року. Сюди  завітали високоповажні гості : представник молодіжної комісії єпархії УГКЦ отець Зіновій, член Національної Спілки письменників України, поет, журналіст, лауреат багатьох літературних премій, депутат обласної ради п. Ярослав Ткачівський, старший редактор видавництва "Нова Зоря” п. Михайло Захарчук,  у яких найважливіша місія на землі: доносити до наших сердець Боже слово, сіяти у душі зернятко Віри, Надії, Любові, яке обов’язково проросте у непохитне дерево Добра, Милосердя, Правди. Послухати їхні настанови,  прийшли учні 10 класу ЗОШ № 21.

Цікавою та повчальною була розповідь о. Зіновія про людські чесноти, про силу молитви, добрих справ, чистих думок та помислів. Всі присутні отримали Боже Благословення та молитовник "До Тебе, Богородице взиваємо!”.

Шквал емоцій викликали вірші Ярослава Ткачівського, прочитані самим автором, які наскрізь осяяні небесним теплом, вчать творити добро, любити ближніх. З захопленням підростаюче покоління слухало поезії          п. Я. Ткачівського з нової поетичної збірки Сльоза блаженства”, які вперше прозвучали  з уст самого творця  у юнацькій книгозбірні. Кожному учневі власноруч була подарована ця збірочка – символ світла, любові, добра.

Не менш корисним та важливим був виступ старшого редактора видавництва "Нова Зоря” п. Михайла Захарчука. Він поділився своїм власноруч спеченим рецептом щастя, дав поради, як вберегти собори наших душ від фальшу, спокус сучасності, бути справжньою людиною. У пана Михайла величезне завдання – дбати, щоб у кожну домівку, у кожне серце потрапила Божа іскра правдивого слова, яка б зігрівала нас у час негод та в радісні хвилини.

Без пісні немає народу, як сонця нема без тепла. Тим паче, якщо ці пісні благословенні самим Христом. Саме такі пісні прикрасили свято, внесли у нього свіжий ковток повітря. У виконанні ансамблю духовної музики при церкві Царя Христа "Аве Марія” прозвучали пісні "Підгорецька Матінка Пречиста”, "Прославмо маму” та інші. Ніби душевного піднесення додала пісня "Джерело любові” у виконанні переможниці багатьох пісенних конкурсів області, диктора, ведучої на хвилі 105 і 8 FM радіо "Дзвони” Оксани Сливки.

Поринути у світ духовної краси допомогла виставка "Ти – творець власної духовної краси” підготовлена працівниками читальної зали. На ній представлена  література на релігійну тематику. Зокрема, юнаки та дівчата мали змогу познайомитися з виданнями "Нової зорі”, духовними збірками Ярослава Ткачівського "Володар дум”, "Вервиця”, "Воскресіння” та іншими письменниками, яким не байдужа тема духовності.

 

Категорія: Події | Переглядів: 1698 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Субота, 20.04.2024, 17:37


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |