Головна » Події » Творча зустріч із лауреатами премій обласної ім. В. Стефаника та міської І. Франка в галузі літератури.
29.09.2014
Творча зустріч із лауреатами премій обласної ім. В. Стефаника та міської І. Франка в галузі літератури.

В обласній бібліотеці для юнацтва, в рамках проведення обласного семінару «Бібліотека і молодий читач: завдання, напрацювання і перспективи співпраці» для бібліотечних працівників,  що працюють з юнацтвом, відбулася творча зустріч із лауреатами премій обласної ім. В. Стефаника та міської І. Франка в галузі літератури.

 

Кажуть, що серед мільярдів сніжинок жодна не повторює формою іншу. То що, вже казати про людей, яких налічується значно менше. І ця людська індивідуальність найвиразніше проявляється у слові, а вже через нього людина ділиться своїм внутрішнім світом. Яким його богом: світлим чи темним, патріотичним, ліричним, інтимним; перед великою аудиторією чи невеликою групою прихильників – це вже примхи обдарування, моди, часу та інших чинників. Істотне одне – якщо митець талановитий, то творчість його врешті отримає своє коло шанувальників.

Саме такі, творчо обдаровані Богом та природою люди, завітали до бібліотеки:

Ольга Деркачова – українська письменниця, член Національної спілки письменників України, доцент Педагогічного інституту ПНУ ім. В. Стефаника, лауреатка багатьох літ. премій, Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова» 2014р. у номінації «Найкращий твір про кохання» за рукопис роману «Коли прокинешся», автор книг «Синдром підсніжника», «За лондонським часом», «Крамниця щастя», «Повидло з яблук». Цьогоріч у номінації «проза» (драматургія, переклади) Стефаниківську премію Ольга Деркачова здобула за роман «Крамниця щастя».

 

У виконанні акторів театру фольклору, народних свят і видовищ Христини Кобильчук та Оксани Овод, (директор театру Уляна Трощук - Шкромида, художній керівник Наталя Тихонова) для учасників семінару, прозвучав уривок з роману Ольги Деркачової «Крамниця щастя».

  

Любомир Стринаглюк – поет, журналіст, публіцист, член Національної спілки письменників України та Асоціації письменників України, активний громадський діяч, засновник та власник мережі книгарень духовної літератури «Назарет», автор збірок поезій «Медовий кумир» та «Бентежні видива». Цьогоріч у номінації «поезія» лауреатом престижної премії імені Василя Стефаника Любомир Стринаглюк став за збірку поезій «Бентежні видива» (2012).

  

Богдан Голод – письменник, заслужений журналіст України, юрист, громадський діяч, автор книг «Грішники», «Das ist Brot», «Глибока дорога». Цьогорічну міську премію ім. І. Франка в галузі літератури Богдан Голод отримав за книгу бувальщин «Глибока дорога».

 

Ярослав Ткачівський - поет, прозаїк, журналіст, відповідальний секретар обласної організації НСПУ, головний редактор всеукраїнського літературно-художнього і громадсько-політичного журналу  " Перевал ". До уваги бібліотечних працівників п.Ярослав представив 1-2 номер журналу " Перевал " за 2014 рік  присвячений  200-літтю від дня народження Тараса Шевченка.

Творчу зустріч доповнила бібліотечна виставка  " Нові зірки у сузір' ї Стефаника і Франка ".

Категорія: Події | Переглядів: 971 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Четвер, 18.04.2024, 04:56


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |