Головна » Події » Творча зустріч з лауреатами літературних премій.
01.10.2013
Творча зустріч з лауреатами літературних премій.

В читальній залі обласної бібліотеки для юнацтва відбулася творча зустріч з лауреатами обласної літературної премії імені Василя Стефаника та міської премії ім. Івана Франка в галузі літератури та журналістики.

До книгозбірні на зустріч з учасниками науково-практичної конференції завітали: письменниця, поетеса, новелістка, кінодраматург –Марія Вайно, поет, письменник, активний громадський діяч – Ярослав Ясінський, заслужений діяч мистецтв України, український  поет, прозаїк, драматург, есеїст, фольклорист, літературознавець, журналіст, громадсько-культурний і політичний діяч – Степан Пушик, голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України, літературний критик – Євген Баран, головний спеціаліст управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації – Тетяна Попадюк. 

   
       Марія Вайно – член Національної спілки письменників України та Національної спілки кінематографістів України, лауреат міської премії          ім. І. Франка та обласної премії ім. В. Стефаника, двічі лауреат конкурсу «Коронація слова». Це цікава, талановита письменниця, кінодраматург, лірик, глибокий психолог, винятковий мовець і неординарний митець. Пані Марія розповіла про свій шлях до новелістики, а згодом до кінодраматургії, зачитала свої ліричні поезії, та з захопленням відповідала на запитання.

  

Через поетичне різноголосся обрав для себе дорогу до людської душі –Ярослав Ясінський. «Ордалія»  – це четверта поетична книга під дещо апокаліптичною назвою ("Боже покарання”), свідомий авторський хід, який через біблійний контекст висловлює свій поетичний настрій трагічності життя та відчуття кінця світу. Поезія Ярослава Ясінського – це спроба осмислити призначення людини на землі, її стосунки з Богом та довкіллям.  Ярослав Ясінський прочитав свої поезії, поділився спогадами про літературно-мистецький фестиваль ім. Квітки Цісик в с. Ліски, співорганізатором якого він є, та творчими планами на майбутнє.

   

Степан Пушик – заслужений діяча мистецтв України,  поет, прозаїк, драматург, есеїст, фольклорист, літературознавець, журналіст, громадський і політичний діяч, лауреат Національної премії ім. Т.Шевченка (1990) за роман „Галицька брама" та книгу „Страж-гора". У 2013 році отримав міську премію ім. Івана Франка в галузі літератури за значний внесок в розвиток української літератури. Степан Григорович розповів про свою літературну, наукову та політичну діяльність, останні видані книги, багатотомний щоденник, який веде з 16 років та з захопленням декламував свої поезії, котрі стали відомими піснями.

Євген Баран, як літературознавець поділився думками про творчість колег-письменників, з якими спілкується упродовж багатьох років, особистими враженнями від їх поетичних творів та зачитав уривки з своєї нової книги «Повторення пройденого …».

          Бібліотека щиро бажає митцям натхнення, творчих успіхів та вдячних читачів.

 

Категорія: Події | Переглядів: 1139 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Субота, 20.04.2024, 07:41


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |