Головна » Видавнича діяльність » Віртуальна виставка «День Незалежності - світле свято української державності»
20.08.2018
Віртуальна виставка «День Незалежності - світле свято української державності»

27 років тому Верховна Рада урочисто проголосила незалежність України та відродження самостійної держави - України. Рівно 27 років тому ми знайшли свободу, але саправді це був новий етап у нашій боротьбі, який продовжується і нині. Але українці довели, що вже ніколи не втратять власної дкржави. Ми згуртувалися у щирих хвилинах радості за спільні перемоги і загартувалися у запеклих боях, у хвилинах мовчання за пам'яттю наших Героїв. А ще - і у відчутті того, що Свобода вже стала нашою релігією і оберегом духу. І відповідальністю кожного, хто виголошує: "Слава Україні!"

Обласна бібліотека для юнацтва підготувала віртуальну виставку - вітраж "День Незалежності - світле свято української державності". До вашої уваги представлені чисельні грунтовні історичні монографії, ілюстровані альбомні видання, журнальні та газетні публікації присвячені різним періодам боротьби за становлення української нації, висвітлено життєвий шлях тих українців, що поклали життя на шляху до втілення ідеї Незалежної України.

 

 

 

                                                             З Україною в серці

Книги з цієї вітруальної полички розкажуть про неординарні та яскраві особистості - вояків, священників, поетів, письменників, дисидентів, політиків та людей мистецтва, що словом чи ділом служили Україні та українському народу на шляху до визнання його ідентичності, прав на свободу та повноту національного життя.

 

 

    Геник С. 150 великих українців/ Степан Геник. - Івано-Франківськ: Лілея-НВ, 2001. - 300 с.

У книзі багатий біографічний матеріал з життя 150 великих українців і істрично вивірені оцінки найважливіших етапів їх життя і творчості.

 

 

   Геник С. 150 видатних українок/ Степан Геник. - Івано-Франківськ: Лілея-НВ, 2003. - 236с.

У книзі багатий біографічний матеріал з життя 150 видатних українок і істрично вивірені оцінки найважливіших етапів їх життя і творчості.

 

    Радевич-Винницький Я. Неукраїнці, яким вдячна Україна/ Ярослав Радевич-Винницький. - Львів: Апріорі, 2015. - 536 с.

У книжці вміщено 78 коротких, структурно уніфікованих нарисів про людей різного етнічного походження, які жили в різні історичні епохи, в різних краях, посідали різні соціальні становища, але словом чи ділом прислужилися Україні.

 

    Парипа О. Великі українці без масок/ Оксана Парипа, Петро Парипа. - Івано-Франківськ: Місто НВ, 2017. - 888 с.

У книзі понад дві тисячі оповідок про життя майже трьох сотень великих українців, написані на документальній основі, розповідають про цікаві, часом неймовірні випадки з ними, їхні дивовижні здібності.

 

 

   Хорошевський А. Ю. Проект "Україна". Галерея національних героїв/ А. Ю. Хорошевський. - Харків: ТОВ "Бібколектор", 2012. - 410 с.

У цій книзі представлені нариси про найяскравіших особистостей минулого та сучасності, які народилися на Україні і своєю працею та талантом прославляли цю країну і вплинули на хід її історії.

 

                                                          Пережите, але не забуте

Розділ, що відкриває сторінки боротьби та звитяг, політичних інтриг та патріотичних протестів, що стали великими та малими кроками до прийняття Акту про Незалежність 24 серпня 1991 р.

 

    Сегеда С. Український пантеон/ Сергій Сегеда . - Київ: Балтія-Друк, 2013. - 184 с.

Про життя, смерть і місця останнього спочинку визначних діячів української історії та культури від доби Київської Русі до поч. ХХ ст.

    Шаповал Ю. Ілюстрована енциклопедія України. Держава/ Юрій Шаповал. - Київ: Балтія-Друк, 2008. - 160 с.

Пропонована книга не нав'язує готові відповіді, а концентрує інформацію до роздумів, до пошуку відповідей, до мислення, до подальших дискусій - до всього, без чого не може формуватись те, що називають колективною пам'яттю.

    Новітня Україна 1991-2001: (Роздуми видатних сучасників): [Кол. моногр.] / М. М. Амосов, Володимир (В. М. Сабодан), Л. І. Грач та ін.; [За заг. ред. М. Ф. Головатого, Г. В. Щокіна]. - К.: МАУП, 2001. - 160 с.: іл.

 У книзі репрезентовано статті відомих сучасних українських політиків. Подано різні погляди авторів на сучасні події. Розглянуто стратегії національного розвитку і шляхи розбудови самостійної соборної Української держави у сучасному світі, що потребує духовного оновлення, нагромадження інтелектуального потенціалу, осмислення українським народом своєї історичної місії у третьому тисячолітті. 

    Чоповський М. Україна на шляху до незалежності 1953-1991 /Микола Чоповський. -Львів, 2004. - 208 с.

У книзі розкриваються питання соціально-економічного та політичного становища України, боротьби його народу за волю і державність від березня 1953 року до серпня 1991 року.

    Касьянов Г. Україна 1991-2007: нариси новітньої історії /Георгій Касьянов. - К.: Наш час, 2008. - 432 с.

 Книга подає широку панораму фактів та подій історії України після здобуття незалежності. Головні сюжетні лінії - зрушення в політичній системі, становлення структур державної влади, побудова націїі, проблеми прав людини, масштабні зміни в економіці, соціальній сфері, в моделях соціальної поведінки.

   Політична історія України. ХХ століття: У 6 т./ Редкол.: І. Ф. Курас (голова) та ін. - К.: Генеза, 2002-2003.

 Т. 6: Від тоталітаризму до демократії (1945-2002)/ О. М. Майборода, Ю. І. Шаповал, О. В. Гарань та ін. - 2003. - 696 с. 

Книга спирається на різноманітні історичні джерела - архівні документи, економічну статистику, соціологічні дані, публікації преси, спогади.

   Історія України. Джерельний літопис /В.І. Червінський, М.І. Обушний, Т. Ю. Горбань, В. Є. Кругляков та ін.; За ред. В. І. Червінського та М. І. Обушного. - К.: ДП "Дирекція ФВД", 2008. - 800 с.

У книзі вміщено документи і матеріали, які висвітлюють найважливіші події в історії України з найдавніших часів до сьогодення, методику їх використання та інші дидактичні матеріали. 

 

 

                                                          Історія та сучасність

Під яскравими обкладинками книг з даної підбірки ви відкриєте світ українських традицій, історичні цікавинки, мальовничі куточки Батьківщини. Вісвітлена література відкриє молодими користувачам Україну, її багатогранність, самобутність та велич.

 

   Сокол А. Моя країна - Україна /Алла Сокол, Олена Конечна. - Чернігів: РВК "Деснянська правда", 2004. - 64 с.

Книга «Моя країна – Україна» запрошує юних читачів у подорож по рідній країні, у доступній формі знайомить із історією України, її державним устроєм, символікою, природними багатствами та культурою, даючи цілісне уявлення про Україну як незалежну демократичну державу. 

   Романенко В. Катехизм українця ХХІ століття /Володимир Романенко, Георгій Коваленко. - К.: Богуславкнига, 2016. - 88 с.

Відповідно до сучасних умов В. Романенко пропонує визначити загальні для всіх Українців поняття, цінності та погляди - незалежно від професії, суспільного статусу, часу і місця народження, проживання та навіть етнічного походження людини, яка, за висловом Б. Заклинського, «причисляє себе до Українців».

    Брати Капранови. Мальована історія Незалежності України /Брати Капранови. - К.: Гамазин, 2013. - 80 с.: іл.

Короткий і зрозумілий виклад подій минулого разом із мальованими історіями дозволить читачам легко зорієнтуватися у такому складному питанні, як походження Української держави та боротьба за її встановлення, а пантеон героїв дасть приклад для наслідування.

    Чугуєнко М. Моя Україна. Ілюстрована  енциклопедія для дітей /Михайло Чугуєнко. - Харків: Ранок, 2008. - 128 с.: іл. - (Я пізнаю світ)

Книга розповідає про стародавню землю України, про її тисячолітню історію, про неповторні душевні якості її талановитого і стійкого народу.

    Крижова Н. Атлас "Знайомтесь. Україна" /Н. Крижова, Л. Веклич. - К.: ДНВП "Картографія", 2009. - 144 с.: іл.

Ілюстрований комплексний атлас призначений для охочих подорожувати Україною, а також для фахівців різного профілю, студентів, школярів, усіх, хто цікавиться Україною як сучасною європейською державою.

 

Наше минуле - боротьба за незалежність, наше сьогодення - незалежність, а наше майбутнє - боротьба за зміцнення здобутої незалежності.

Категорія: Видавнича діяльність | Переглядів: 2112 | Додав: admin | Рейтинг: 1.0/11
Четвер, 28.03.2024, 21:25


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |