Головна » Події » Виставка-орієнтир «У кольорах молодості».
26.06.2020
Виставка-орієнтир «У кольорах молодості».

На останню неділю червня припадає одне з найвеселіших та популярних свят - День Молоді. Саме молодь є основною рушійною силою позитивних змін та перетворень, які відбуваються сьогодні в Україні та у всьому світі.  Це свято творчості й натхнення, енергії і запалу, пізнання і самоствердження, любові й романтики. Юність і молодість - це час пошуків, відкриттів, реалізації найсміливіших сподівань, мрій і надій, пошуку свого життєвого шляху, бажання діяти, дивувати світ своїми сміливими ідеями та досягненнями.

Адже життя яскраве тоді, коли воно наповнене фарбами, кольорами та відтінками. Коли ти молодий, твоє сприйняття всіх подій та емоцій більш глибоке та особистісне. Сучасна молодь прагне не стільки матеріального збагачення, як самореалізації, пошуку внутрішніх сил, талантів та можливостей, можливостей поділитись своїм внутрішніми переживаннями з іншими.

Обласна бібліотека для юнацтва щиро вітає нашу активну, креативну та небайдужу молодь з святковим днем !

А також, пропонуємо переглянути віртуальну виставку-орієнтир «У кольорах молодості». Кожна з книг, презентованих на віртуальних полицях, відповідає на певну потребу чи характеристику притаманну сучасній молодій людині. Книжки, запропоновані бібліотекарями, можуть стати натхненням, чи допоможуть вирішити складні життєві питання, знайдуть шлях до серця наших читачів завдяки легкості слова та актуальності теми.

ЕМПАТІЯ

Дестено Д.

Емоційний успіх [Текст]  / Девід Дестено ; пер. з англ. Уляна Курганова. – Х.: Вид-во «Фабула», 2019. – 288 с.

Прагнете розвинути наполегливість і силу волі, щоб досягти успіху? А чи справді це потрібно? Автор книжки «Емоційний успіх» доводить: дієвішими за силу волі та витримку є емоційні інструменти. Три найважливіші соціальні емоції — співчуття, вдячність і гордість — допомагають нам досягнути мети в різноманітних життєвих сферах. Як саме вони працюють та як їх культивувати — на ці питання й відповідає книжка. Вона буде корисною всім, хто націлений на успіх, а також зацікавленим у пізнанні таємниць людської психіки.

САМОВДОСКОНАЛЕННЯ

Стівенс, Хосе .

Приборкай своїх драконів. Як перетворити недоліки на переваги [Текст] / Хосе Стівенс ; пер. з англ. В. Кучменко. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. – 462 с.

Що заважає нам змінюватися, розвиватися та бути щасливими? Внутрішні страхи й особистісні негативні установки. Хосе Стівенс, психотерапевт із 20-річним стажем, влучно порівняв їх із драконами. Знайомтеся, це зарозумілість і самоприниження, нетерплячість та мучеництво, жадібність, саморуйнування й упертість. Монстри, що лякають нас та не дають рухатися вперед. Утім автор певен, що мета тих драконів – зробити вас сильнішими. Це найефективніший інструмент для особистої трансформації. Час кинути виклик внутрішнім страхам, що позбавляють радості життя! Перетворіть свої недоліки на переваги, віднайдіть гармонію із зовнішнім світом, змініться, не зраджуючи власних принципів. Приборкати драконів допоможе нестандартний підхід автора, ґрунтований на дослідженнях міфів та священних книг, найрізноманітніших духовних традицій і сучасних психологічних теорій.

ЗДОРОВИЙ СОСІБ ЖИТТЯ

Москоні Ліза

 Їжа для мозку. Наука розумного харчування [Текст] / Ліза Москоні ; пер. з англ. Валерія Глінка. – К.: Наш формат, 2019. – 336 с.

Наш мозок — особливий орган. Його робота безпосередньо залежить від їжі, яку ми споживаємо. Однак поради, які ми щодня бачимо в інтернеті, часто суперечливі й непослідовні. Одного дня ми читаємо, що треба за будь-яку ціну уникати холестерину, а наступного — що він навпаки підтримує здоров’я мозку. Проблема таких сенсаційних заяв у тому, що лише мізерну їх частку було ретельно перевірено. То якою має бути їжа для мозку? Чи здатна лише сама оливкова олія врятувати від «Альцгеймера»? Яка глюкоза потрібна нашому мозкові? І як зробити свій корисний раціон не лише поживним, а й смачним?

ДОБРОЗИЧЛИВІСТЬ

Ларс-Юган, Оге

HAPPY HAPPY : 5 кроків до порозуміння будь з ким [Текст]  / Ларс- Юган Оге ; пер. з англ. Оксана Дятел. – Х. : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019. – 192 с.

Коли ми по-справжньому щасливі? Коли нас розуміють і приймають такими, якими ми є. Однак інколи шлях до взаєморозуміння видається занадто складним. Здається, що цю прірву майже неможливо подолати. Час зводити міст, оснований на унікальному принципі порозумітися будь з ким і будь-де.
«Щасливий-щасливий» — це авторська концепція для задоволення інтересів і пошуку найліпшого рішення для обох сторін. Принцип, що ефективно працює в усіх сферах життя. Ларс-Юган Оґе пропонує п’ять кроків до його втілення. Автор детально описав і обґрунтував результатами досліджень кожен з цих кроків, випробувавши їх на практиці. Прості і зрозумілі поради, що допомагають поліпшити якість життя і збудувати міцні стосунки на роботі, вдома й у вільний від роботи ча
с.

САМОПІЗНАННЯ

Фельдман Барретт, Ліза

Як народжуються емоції  [Текст] / Ліза Фельдман Барретт ; пер. з англ. Я. Лебеденка. - Х. : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 479 с.

Ви колись думали про те, що таке емоції? Чому дотепний жарт викликає сміх, а скоєна помилка — почуття прикрості? Що відбувається всередині нас, коли по обличчю течуть сльози або коли очі розширюються від здивування? Ще з часів Аристотеля загальноприйнятою є думка про те, що емоції виникають автоматично й неконтрольовано, вони ніби «вшиті» в нас. Але Ліза Барретт доводить, що це не так. Її дослідження, яке спирається на найновіші наукові докази, розвінчує застарілі уявлення про природу емоцій і показує: емоції конструюються в нашій свідомості за певними зразками, набутими в результаті світопізнання. «Вони (емоції) реальні в тому самому розумінні, в якому реальні гроші», — робить несподіване порівняння дослідниця. Інтригує? Так, це справжня наукова революція!

ПОЗИТИВНІСТЬ

Барнс, Анна

Як бути щасливим [Текст] / Анна Барнс ; пер з англ. А. Бірічева. – Х. : Вид-во «Ранок» ; «Фабула», 2019. – 160 с.

Якщо ви дійсно щасливі, ви випромінюєте світло. Але як цього досягти? Трохи бажання, натхнення, виконання нескладних рекомендацій — і ви із захопленням відчуєте радість життя. Прості поради, висловлювання, що надихають, і кумедні жарти, зібрані на сторінках цієї книги, допоможуть зробити ваше життя яскравішим!

 

УСПІШНІСТЬ

Бланк, Стів

Священна книга стартапера. Як збудувати успішну компанію [Текст] / Стів Бланк, Боб Дорф ; пер. з англ. Наталія Валевська. - К. : Наш формат, 2019. - 511 с.

Стартап — це не зменшена версія великих компаній. Насправді це унікальна форма бізнесу, яка потребує власних підходів до планування й запуску продуктів. Бізнес-експерт Стів Бланк, чию методику викладають у таких найбільших університетах світу, як Берклі та Стенфорд, та підприємець Боб Дорф пропонують детальну покрокову інструкцію, як перетворити ідею стартапу на дієвий та прибутковий бізнес.

Це книга, де стартапер знайде відповідь на всі питання. У ній є практичні поради, детальні схеми, чеклісти, щоб перевірити, чи запрацює ваша ідея, знайти потенційних клієнтів для стартапу та навчитися просувати свій продукт як офлайн, так і онлайн.

ЛІДЕРСТВО

Нестуля О.

Основи лідерства. Наукові концепції (від найдавніших часів до середини XX ст.) [Текст] : навч. посіб. / О. О. Нестуля, С. І. Нестуля. - Полтава : ПУЕТ, 2016. - 277 с.

Привабливість пропонованого видання полягає в його практичному спрямуванні, зорієнтованому на виявлення, розвиток і вдосконалення особистісних лідерських та професійно управлінських якостей.

У книзі наводяться інтерактивні групові й індивідуальні завдання і тренінгові вправи, які допоможуть в оволодінні навичками комунікативної майстерності, управління емоційною сферою особистості лідера, стресостійкості, а також формуванні здатності приймати стратегічні рішення, долати конфліктні ситуації, керувати командою тощо. У вправах використано багато інформаційних та ілюстративних матеріалів.

НЕБАЙДУЖСТЬ – ДІЄВІСТЬ

   Волонтерство як суспільне явище з точки зору активної молоді /. - К.: ГО «Молодіжна ініціатива», 2015. – 72 с. -(Серія «Молоді автори»).

Інститут волонтерства широко поширений у багатьох країнах світу. Причому праця добровольців з кожним роком стає все більш значущим ресурсом розвитку світової економіки. Рух зародився в США, де вже в XIX ст. волонтери забезпечували функціонування різних некомерційних організацій. Волонтерство в Україні також не нове, проте особливого розмаху набрало лише в останні роки. Цьому сприяло ряд факторів, серед яких і Революція Гідності, завдяки якій волонтери та благодійники стали новими лідерами суспільства.

 Про ставлення молоді до волонтерства, про розвиток волонтерського руху в різних областях країни, про вдалі приклади роботи волонтерів читайте  у цій книзі.

КОМУНІКАБЕЛЬНІСТЬ

Борг, Джеймс

Мистецтво говорити. Таємниці ефективного спілкування [Текст] / Джеймс Борг;  пер. з англ. Наталія Лазаревич. – Х.: Вид-во «Фабула», 2019. – 304 с.

Бізнес-тренер Джеймс Борґ, відомий своїми відкриттями в галузях спілкування, особистісного розвитку, мови тіла та «контролю мислення», пропонує прості і дієві поради для кожної людини. Його методика допоможе змінити спосіб мислення і поведінку в особистому житті й на роботі, зробить життя цікавішим, насиченішим і позбавить зайвого стресу, а ваші навички спілкування сягнуть геть нового рівня.

 

 

 

 

 

 

Категорія: Події | Переглядів: 615 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Субота, 20.04.2024, 08:30


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |