Головна » Події » Виставка-пам’ять «Владика Галицький: митрополит Шептицький».
27.07.2015
Виставка-пам’ять «Владика Галицький: митрополит Шептицький».

Історія Української Церкви рясніє численними взірцями справжніх слуг Божих, велетів духу, подвижників Христової віри. Над усіма цими світами вивищується митрополит Андрей Шептицький. Йому довелося пройти чимало випробувань і не раз зупинятися на роздоріжжі у виборі шляху, але в усіх випадках його вибір надихала любов до Бога, до рідного люду, до України.

З нагоди відзначення 150-ї річниці від дня народження Владики, в знак шани великого мецената і покровителя української культури, для висвітлення тих величних діянь, які творив для України духовний глава українського народу, в обласній бібліотеці для юнацтва презентовано книжкову виставку-пам’ять «Владика Галицький: митрополит Шептицький».

У книгах Степана Геника «150 Великих українців» , «Митрополит Андрей Шептицький. Нарис про життя і служіння церкві та народові (1865-1944)» Ярослава Заборовського, отця Василя Лаби «Митрополит Андрей Шептицький. Його життя і заслуги», зацікавлений читач знайде не тільки багатий біографічний матеріал з життя митрополита, а й історично вивірені оцінки найважливіших етапів життя і творчості, світлини з сімейного фотоальбому та уцілілих архівних фондів.

Змістовним доповненням до цього є газетні та журнальні публікації, послання, пасторські листи, молитви Митрополита Шептицького, спогади і дослідження широкого кола громадських  і культурних діячів про вплив Владики на суспільне та просвітнє життя в Галичині, його погляди на владу та державу.

Головним завданням всього життя та подвижницької праці великого діяча Української Церкви були розбудова української нації на основі християнської моралі, піднесення її культурного рівня та освіченості, зближення західних та східних українських теренів, прилучення українського народу до світової сім’ї християнських народів, що є досить актуальним і на сьогоднішній день. Цим він і заслужив на велику пошану сучасників та вдячну пам’ять нащадків. 

Категорія: Події | Переглядів: 670 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Четвер, 28.03.2024, 15:58


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |