Головна » Події » Виставка–реквієм «Листи з минулого: спогади очевидців»
27.11.2015
Виставка–реквієм «Листи з минулого: спогади очевидців»

Кожна людина, як і все свідоме людство, живе у трьох вимірах: учора, сьогодні, завтра. Учора – це наша історія. Ми не знали її, а вона бездонна, невичерпна криниця духу, мудрості, перемог і страждань. Кожна держава на історичній мапі завжди визначає подію в своїй історії, як факт найбільшої легітимізації, визнання. В історії кожного народу є моменти великих звершень чи страждань. В цих подіях визначається висота та цінність морального духа.

Голодомор як історичний факт, який пережила Україна. Під час Голодомору за дуже короткий термін Україна втратила понад 10 відсотків свого населення. В світі є кілька народів, які пережили подібне. Таку історичну правду неможливо забути чи викреслити з пам’яті.

Пам’яті мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду, пам’яті українських сіл і хуторів, які щезли з лиця землі після найбільшої трагедії ХХ століття, приурочена виставка–реквієм «Листи з минулого:спогади очевидців», яка презентована в обласній бібліотеці для юнацтва. Основу виставки складають монографічні видання - спогади очевидців та учасників тих жахливих подій: І. Коломиєць «Голодомор:спогади однієї родини», Д.Соловей «Сказати правду», «Врятована пам’ять. Голодомор 1932-2933 років на Луганщині:свідчення очевидців». Заслуговують уваги книги «Жнива Скорботи» Роберта Конквеста, який сказав світові про те страшне винищення: В.Борисенко «Свіча пам’яті», В.Улянича «Терор голодом і повстанська боротьба проти геноциду українців у 1921-1933 роках», книга-меморіал «Голод 33», збірник «Голод 1932-1933р.р. на Україні: очима істориків, мовою документів» та інші. Крім вищеназваного, на виставці, можна ознайомитись з розгорнутими аналітичними журналістськими дослідженнями теми Голодомору і його впливу на сучасне українське суспільство – журнал «Країна», «Віче», «Березіль», газети «Освіта України», «Слово Просвіти».

Всім хто не байдужий до історії Батьківщини, запрошуємо оглянути розгорнуту виставку, адже Голодомор трагедія не мільйонів , а кожного.

Категорія: Події | Переглядів: 702 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
П`ятниця, 29.03.2024, 00:37


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |