Головна » Події » Виставка-свято «Благословення сходить із небес: Великдень».
28.04.2016
Виставка-свято «Благословення сходить із небес: Великдень».

Христос Воскрес!

І впали темні сили,

І лиш Любов, Всевишня і Свята,

Над світом розпростерла Божі крила.

Рятуючи від ненависті й зла.

                              Надія Кметюк

         Воскресіння та Великдень – ці слова для кожного християнина і кожного українця відомі з наймолодших літ, вони для нашого народу завжди були святі. Великдень асоціюється у нас з миром, любов’ю, поцілунками, спільною радістю, водночас із запахом свіжоспечених пасок, кольоровим дивосвітом писанок та крашанок, урочистим церковним дзвоном та співом «Христос Воскрес», з родиною за столом у нових вишиванках, з веснянками і гаївками біля церкви. З нагоди свята Христового Воскресіння в читальній залі обласної бібліотеки для юнацтва експонується виставка-свято «Благословення сходить із небес: Великдень». Видання  представлені  на  виставці: І. Клід «За тиждень – Великдень»; М. Савчук «Від говіння до зеленої неділі», «Пізнай свій обряд»;  Н. Лещенко ,  Р. Павлюк «Українська  культура.  Свята.  Традиції.  Обряди»;  В. Манько «Летіть, соловейки, на рідні земельки»; В. Ярош «Золотий колос Дажбога»; О. Вербенець «Великодній кошик» висвітлюють історію походження свята Великодня, традиції, звичаї та особливості святкування найбільшого християнського свята, секрети приготування обрядових великодніх страв. Дізнатись про історію виникнення писанки, магію символів, розмаїття барв та технології розпису читачам допоможуть видання: М. Кириченка «Український народний декоративний розпис», «Подаруй ми писаночку», «Івано-Франківщина Писанковий край»; О. Соломченко «Писанки українських Карпат».

Щороку, святкуючи Великдень, ми вдивляємося в обличчя Воскреслого Спасителя. Його світлий образ  - це запрошення. Запрошення до змін, до переходу, до Воскресіння, від життя невільника гріха – до життя вільної в Христовій любові Божої дитини. Христос Воскрес! І ми віримо, що Він воскресить і нас. Він сам сказав: «Праведники підуть у життя вічне». Тому будемо тверді і непохитні, успішні у здійсненні справ Господніх, знаючи, що праця наша не даремна перед Богом. 

Категорія: Події | Переглядів: 766 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
П`ятниця, 19.04.2024, 11:37


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |